VOJKO V I PARTIBREJKERSI NASTUPAJU U ČAST FRONTMENA EKV: Dodela prestižne nagrade Milan Mladenović održaće se prvi put VAN SRBIJE
Foto: Zadužbina Milan Mladenović, Goranka Matić

možda niste znali

VOJKO V I PARTIBREJKERSI NASTUPAJU U ČAST FRONTMENA EKV: Dodela prestižne nagrade Milan Mladenović održaće se prvi put VAN SRBIJE

Kultura -

Dodela nagrade "Milan Mladenović" u organizaciji istoimene zadužbine ovog septembra održaće se u Makarskoj, gde će na prigodan način biti obeležen i rođendan frontmena EKV.

Festival Modro i zeleno

Milan Mladenović
foto: Printscreen/Youtube

Kao prateći sadržaj ceremonije, 21. i 22. septembra održaće se muzički festival Modro i zeleno, koji nosi naziv Milanove čuvene pesme nastale upravo u ovom gradiću na Hrvatskom primorju. Prvo veče obeležiće nastup Partibrejkersa, Dine Jašari, Rezerve i Pardona, dok će se za dobru atmosferu sledećeg dana pobrinuti Vojko V, Hiljson Mandela, Djeca! i Ki Klop, a svi koncerti su besplatni.

Makarska

Omiljeni muzičar mnogih generacija rođen je u Zagrebu, živeo je u Sarajevu i Beogradu, a leta je sve do ratnih devedesetih provodio u Makarskoj, rodnom mestu njegove majke Danice.

Milan Mladenović
foto: Aleksandar Milosavljević

- Nagrada "Milan Mladenović", koja će se dodeliti upravo u Makarskoj, predstavlja više od pukog priznanja. Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umetničkog izraza. Odaje počast onima koji se usude da kroče sopstvenim putem, odolevajući pritiscima konformizma. Kroz nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umetnosti - navode iz Zadužbine.

Žiri:

Milan Mladenović
foto: Printscreen YT

Žiri u sastavu: Ana Đurić Konstrakta, Branka Glavonjić, Boris Lajner, Zoran Predin i Marko Šelić Marčelo izglasao je 12 finalista od 326 prijavljenih na ovogodišnji konkurs. U novom krugu glasanja imali su zadatak da ocene finaliste i odaberu pet najboljih, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat nagrade.

Superfinalisti:

Milan Mladenović
foto: Printscreen YT

Superfinalisti nagrade "Milan Mladenović" 2023. su: Tibor Karahmemedović s pesmom "Bonvivani", zatim bend Ljubičice s numerom "Dok čekamo pad", slovenačka muzičarka Astrid s pesmom "Kostarika", Lena s numerom "Mali milion" i bend Ohajo s numerom "Put".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:05

NAJVEĆA NAGRADA JE BILA KOVERTA OD POLUPISMENOG ČOVEKA! Kusovac o suštini umetničkih dela: Imamo bolje nego što zaslužujemo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track