ZBOG ULOGE SAM JE PUŠTAO, ZBOG ULOGE JE I OTIŠLA! Glumac otkrio da je od njegove KOSE nastala PERIKA, a evo za potrebe koje SERIJE
Foto: Marina Lopičić

ZANIMLJIVOST IZA KAMERE

ZBOG ULOGE SAM JE PUŠTAO, ZBOG ULOGE JE I OTIŠLA! Glumac otkrio da je od njegove KOSE nastala PERIKA, a evo za potrebe koje SERIJE

Kultura -

Glumac Filip Hajduković svoj dar za sedmu umetnost pokazao je poslednjih nekoliko godina kroz više TV i filmskih ostvarenja. Gledali smo ga u serijama "Švindleri", "Močvara", "Južni vetar", "Zlatni dani", "Kalkanski krugovi", ali i u filmovima "Toma", "Živ čovek", "Sveta Petka - krst u pustinji".

Filip Hajduković
foto: Marina Lopičić

Zbog uloga je već do sada morao da prilagođava svoj fizički izgled, pa je zanimljivo kako je zbog lika Bože u "Švindlerima" čak i kosu ošišao. Od nje je potom nastala perika.

- Zbog uloge sam je pustao, zbog uloge je i otišla. Perika je ostala u produkciji gde se i koristila. Ne znam na šta bih sve bio spreman da uradim zarad role, zavisi šta uloga traži i koliko osećam da je neophodno za oživljavanje određenog lika - istakao je Filip u razgovoru za TV Ekran i dodao koje su prednosti bavljenja glumom.

Filip Hajduković
foto: Printscreen

- Ona ume da razvija empatiju, maštu, strpljenje i susreće me sa nekim svojim strahovima koje kao i svako pokušavam da pobedim. Gluma ima tu tendenciju da nas susreće sa nama samima. Nikad taj susret nije prijatan, ali je definitivno privilegija i osećam kao da mi otvara mogućnost za smislen i ispunjen život.

Tokom dosadašnje karijere Filip je imao priliku da sarađuje sa brojnim starijim kolegama od kojih je dodatno učio zanat. U filmu "Živ čovek" roditelje su mu igrali Nikola Đuričko i Nada Šargin.

Filip Hajduković
foto: Nikola Antić

- I Nikola i Nada su zaista divan primer. Uvek brižni i naklonjeni partnerima što im je jedna od osobina koju bih definitivno voleo da posedujem kad stignem u njihove godine. Privilegija je gledati kako napreduju iz tejka u tejk i nadograđuju ulogu, kako razmišljaju i na kraju kako ispuvanjavaju ideju sa papira.

Publiku je kupio i ulogom u "Kalkanskim krugovima" gde je igrao kraj Nele Mihailović, Marka Gvera i Žarka Lauševića.

Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

- Sam njihov rad je savet za sebe. Pored toliko predivnih stvari koje je Žarko Laušević uradio u ovoj seriji, najviše se sećam njegove pripreme za scenu u kojoj treba da uzme sapun i kupa sina. Taj sapun je podigao deset puta pred kadar, uvežbavao je pokret, da bi izgledalo kao da on u tom prostoru živi i obitava svaki dan.

- Ili, kad kod jedne veličine kao što je Nela, vidite preispitivanje za koje mislite da ne postoji kod takvih glumaca, onda shvatite šta ih čini tako velikim. Takođe, njen divan odnos prema meni ne bih znao kako da uzvratim osim da se jednog dana i ja postavim tako prema nekom mlađem kolegi. Tako valjda to i treba da ide.

Na jesen ćemo ga gledati kao Davorina Popovića u seriji nastaloj po istoimenom filmu "Toma".

Filip Hajduković
foto: Privatna Arhiva

- Kako kažu, "koska" je igrati ljude koji su postojali, ali i pored sve brige i preispitivanja ovladala je ta čast da mogu da predstavljam jednu toliko bitnu figuru. Dosta sam se upoznao sa njegovim radom, uticajem i naslušao se mnogo priča od ljudi koji su ga poznavali. Izrazi lica koja se pojavljuju na njima kad ga pomenu ono je što sam osetio kao najveći zadatak, ako tu radost postignem onda nemam brige. Bilo je ogromno uživanje u samom radu, jedan od lepših projekata koje ću pamtiti - istakao je Filip.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

01:59

SERIJA TOMA BIĆE VELIKO IZNENAĐENJE! Bjela napravio potpuno drugu priču koja nema veze sa filmom NOVI GLAVNI LIK JE TAJKUN?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track