SRPSKI FILM PREMIJERNO U ČUVENOM CENTRU POMPIDU U FRANCUSKOJ: Pokupio sve simpatije, ocenjen je kao "JEDNO OD NAJVEĆIH OTKRIĆA"
Foto: Promo

uspeh

SRPSKI FILM PREMIJERNO U ČUVENOM CENTRU POMPIDU U FRANCUSKOJ: Pokupio sve simpatije, ocenjen je kao "JEDNO OD NAJVEĆIH OTKRIĆA"

Kultura -

Francuska publika će uskoro imati priliku da vidi filmsko ostvarenje jednog od istaknutih srpskih reditelja, Vladimira Perišića, čije delo "Lost Country" će premijerno biti prikazano u čuvenom Centru Pompidou 9. oktobra. Ovaj film je deo prestižnog Trajectoires programa, koji predstavlja najbolje svetske reditelje mlađe i srednje generacije.

Lost contry Kan, Lost Country
foto: Promo

Centar Pompidou je domaćin nekim od najvećih filmskih autora, a u okviru ovog programa su se, u poslednjih godinu dana, našli renomirani reditelji poput Kelly Richard, Wang Bing, Alber Serra, Radu Jude i Joao Pedro Rodrigues.

Nakon toga "Lost Country" će premijerno stići u francuske bioskope 11. oktobra na oko 50 kopija, a turneja susreta sa rediteljem već je zakazana u više od 20 gradova. Čuveni francuski filmski časopis Positif u svojoj recenziji ocenio je "Lost Country" kao "jedno od najvećih otkrića ovogodišnjeg kanskog festivala iz svih selekcija“.

Lost Country
foto: Promo

Film nastavlja svoju svetsku premijeru pa će, pored Francuske, od sledeće nedelje publika moći da film pogleda u takmičarskim selekcijama na festivalima u Atini i Hamburgu. Pored toga, u oktobru, film će biti prikazan i u zvaničnim selekcijama još pet internacionalnih festivala - u Čikagu, Sao Paolu, Moreliji, El Gouni i Bogoti.

Ko-scenaristkinja filma je poznata francuska rediteljka Alice Winocour koja je napisala i scenario za film Mustang, koji je 2016. godine bio nominovan za Oskara za najbolji strani film.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track