ŠERBEDŽIJA EKRANIZUJE POTRESNU ŽIVOTNU PRIČU DRAŽENA PETROVIĆA: Oca košarkaša igra poznati srpski glumac, a evo kad je PREMIJERA
Foto: Screenshot HRT

pala prva klapa

ŠERBEDŽIJA EKRANIZUJE POTRESNU ŽIVOTNU PRIČU DRAŽENA PETROVIĆA: Oca košarkaša igra poznati srpski glumac, a evo kad je PREMIJERA

Kultura -

Reditelj Danilo Šerbedžija počeo je snimanje svog novog filma "Nešto jače od mene - priča o Draženu Petroviću" u Šibeniku.

Biserka Petrović
foto: Beta Edvard Susak

Uloga tragično preminule košarkaške legende pripala je bosanskom glumcu Domagoju Nižiću, dok će mladog Dražena igrati učenik sedmog razreda Tonko Stošić.

Pored rodnog Šibenika, film će biti sniman i u Zagrebu, Madridu i Americi. Producenti su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće "Kinoteka". Scenario, kako je najavljeno ranije iz Hrvatskog audiovizuelnog centra (HAVC), kroz brze i dinamične scene pokriva sve važnije faze života slavnog košarkaša, od detinjstva i odrastanja u Šibeniku s bratom i roditeljima, igranja u Šibenci, Ciboni, Real Madridu, Portlandu i Nju Džerzi Netsima, ratnog perioda, romantičnih veza pa sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Danilo Šerbedžija
foto: Dragana Udovičić

Danilo Šerbedžija izjavio je za hrvatske medije kako su odlučili da snime film biografski film o životu košarkaša, a ne samo o jednom njegovom delu.

- Dražen to zaslužuje. On je za mene najveći košarkaš ikad na svetu. Izuzetno cenim njegov način života i sve što je postigao - kazao je Šerbedžija za Hinu. Draženovu majku Biserku Petrović glumiće Zrinka Cvitešić, Pavle Matuško igraće njegovog starijeg brata Aleksandra Petrovića, dok će Dragan Mićanović biti u ulozi Draženovog oca Jovana Petrovića.

- Prvi put sam u Šibeniku. Lepo je što ga njegov grad pamti i voli - izjavio je Mićanović za HRT.

film Dražen Petrović
foto: Screenshot HRT

Premijera filma trebalo bi da se desi 22. oktobra 2024, kada bi Dražen proslavio 60. rođendan.

- Bilo bi nam izuzetno drago kad bismo uspeli da postignemo da imamo premijeru u Šibeniku, i to baš na njegov rođendan - potvrdio je Šerbedžija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track