Veličanstveni klavirski koncert STEFANA ĐOKOVIĆA u pozorištu Zorana Radmilovića
Foto: Promo

Muzički karavan pijaniste Stefana Đokovića sutra stiže u Zaječar

Veličanstveni klavirski koncert STEFANA ĐOKOVIĆA u pozorištu Zorana Radmilovića

Kultura -

Zaječar će zasijati u sjaju klasične muzike 6. oktobra 2023. godine, kada će pijanista Stefan Đoković održati spektakularni klavirski koncert. Ovaj muzički događaj predstavlja vrhunac projekta "Sa Mozzartom na krilima muzike", pod pokroviteljstvom prve dame, gospođe Tamare Vučić.

Pored Stefana a sceni će se pojaviti i sopran Nevena Đoković koja će svojim raskošnim talentom upotpuniti deseti u nizu koncerata poznatog virtuoza.

Stefan Đoković, Sa Mozzartom na krilima muzike
foto: Promo

Stefan Đoković donosi svoje jedinstveno umeće sviranja klavira u Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu "Zoran Radmilović". Njegova muzička karijera obasjana je brojnim uspesima i priznanjima, a koncerti širom sveta svedoče o njegovoj izvanrednoj interpretaciji klasičnih kompozicija. Đokovićeva strast prema muzici prelazi na svaku notu koju izvodi, čineći svaku izvedbu Šopena, Šuberta i Lista nezaboravnom.

Ovaj koncert ima dublji značaj, istog dana obeležava se Dan grada Zaječara, a koncert će biti nezaboravni kulturni doprinos ovom svečanom trenutku. "Sa Mozzartom na krilima muzike" je projekat koji ima za cilj vraćanje kulture u srce naših zajednica - u naš dom kulture.

Ovaj izuzetni događaj ne bi bio moguć bez podrške Fondacije Mozzart, koja je prepoznala važnost ovog humanitarnog poduhvata. Njihova posvećenost kulturi i umetnosti doprinosi boljem sutrašnjem društvu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track