ZA NJEGA KAŽU DA JE SRPSKI TOM KRUZ, A MOŽDA I BOLJI: Dobio je glavnu ulogu u HEROJIMA HALIJARDA, a zove se Čubrilo Čupić
Foto: Contrast Studios

zapamtite njeno ime

ZA NJEGA KAŽU DA JE SRPSKI TOM KRUZ, A MOŽDA I BOLJI: Dobio je glavnu ulogu u HEROJIMA HALIJARDA, a zove se Čubrilo Čupić

Kultura -

Naredne nedelje u domaće bioskope stižu "Heroji Halijarda" našeg proslavljenog glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

Ispred objektiva kamera stalo je stotinu stranih i domaćih glumaca, među kojima Petar Božović, Žarko Laušević, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Vučić Perović, Milan Vasić, Aleksandar Đurica, Isidora Minić, Jovo Maksić, Ivan Vučković, Nenad Heraković, Radoje Čupić, Slobodan Ninković, Nedeljko Bajić, Vanja Ejdus, Aleksandar Stojković, Branka Šelić, Branko Janković... Tu je i veliki broj talentovanih mladih glumaca: Nina Nešković, Teodora Dragičević, ali nova nada Čubrilo Čupić.

Čubrilo Čupić
foto: ATA images

"Za Čubrila sam rekao da će biti srpski Tom Kruz i još bolji od njega", otkrio je Radoš Bajić danas na konferenciji za medije.

Mladi glumac igra Iliju Jovića i njega je najteže pronašao za film.

Heroji Halijarda, Vanja Ejdus
foto: Contrast Studios

Ratna drama inspirisana istinitim događajima, "Heroji Halijarda" neispričana je priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti...

U proleće 1944. godine, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao "Operacija Halijard".

Čubrilo Čupić
foto: Contrast Studios

"Heroji Halijarda" priča je o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija.

Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima.

Heroji Halijarda
foto: Ustupljene fotografije

Ilija, najmlađi muški naslednik koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane.

Producenti filma su Telekom Srbije i Kontrast studio. Projekat je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije i Pokrajinske vlade AP Vojvodina, u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Distributer je Art vista. Velika nacionalna premijera održati 10. oktobra u beogradskoj MTS dvorana u Beogradu.

Kurir.rs

Bonus video:

03:44

Petar Božović plakao sam kao nikad u životu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track