ŽENE SU BILE IZBAČENE IZ ISTORIJE, A OVIM DELOM JOJ SE VRAĆA GLAS: Vladimir Pištalo predstavio novi roman PESMA O TRI SVETA
Foto: Kurir

promocija za medije

ŽENE SU BILE IZBAČENE IZ ISTORIJE, A OVIM DELOM JOJ SE VRAĆA GLAS: Vladimir Pištalo predstavio novi roman PESMA O TRI SVETA

Kultura -

Promocija novog romana "Pesma o tri sveta" Vladimira Pištala, u izdanju Agore, održana je u Biblioteci grada Beograda.

Jedan je od najznačajnijih i najprevođenijih savremenih srpskih pisaca i dobitnik brojnih priznanja u novom delu donosi barokna priča o sudbini jedne žene. Nakon velikog uspeha romana "Tesla, portret među maskama" niko nije očekivao jedan pravi pustolovni roman.

Vladimir Pištalo
foto: ATA images

Priča prati život žene koja je sa 17 godina oteta, nakon čega je osam godina provela u ropstvu. Autor poput Miloša Crnjanskog čitaoca uvodi u svet koji gledamo kroz očiju mlade žene.

- Za mene je ovo priča o ženskom Don Kihotu. Burne teme i dvostruka otmica pristaju temi i dobu baroka, koja je obrađena u ovom delu - objasnio je Pištalo na promociji.

Radnju priče vodi velika i hrabra mašta, a u domaćoj književnosti se prvi put pojavljuje junakinja poput Ozane Bolice, s kojom je tako lako identifikovati se.

- Žene su bile izbačene iz istorije, a ovim delom joj se vraća glas. Glavna junakinja ove priče nije istorijska ličnost, ali ostali jesu - zaključio je autor.

Vladimir Pištalo
foto: Kurir

Novi roman Vladimira Pištala je velika vest u domaćoj književnosti, a njegov izdavač, s kojim sarađuje već 13. put, istakao je da je to u rangu novog dela čuvenog Salmana Ruždija.

- Roman "Pesma o tri sveta" staje rame uz rame s Ruždijem - rekao je Nenad Šaponja, koji je bio i urednik ovog romana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track