IGRALA JE ZAVODNICE, A SADA DEČAKA: Lepa glumica u novoj ulozi u predstavi o žitovu BRANISLAVA NUŠIĆA, da li je prepoznajete?
Foto: Goran Nikolić

pred publikom vuka

IGRALA JE ZAVODNICE, A SADA DEČAKA: Lepa glumica u novoj ulozi u predstavi o žitovu BRANISLAVA NUŠIĆA, da li je prepoznajete?

Kultura -

Predstava "Autobiografija" u režiji Nebojše Broćića, po knjizi Branislava Nušića, stiže ovog petka na scenu "Vuk".

Branislav Nušić
foto: arhiva

Reditelj i dramaturg Nebojša Broćić je adaptirao knjigu našeg najvećeg komediografa i smestio u okvir gde Nušić odlazi lagano na onaj svet i sreće smrt u naličju jedne žene.

Ta zavodljiva smrt sluša odlomke iz života Nušića kao reminiscenciju prošlih vremena, i ta fragmentarna struktura predstave ilustruje epizode i kadrove detinjstva velikog dramskog pisca, autora velikih komedija "Gospođa ministarka", "Sumnjivo lice", "Pokojnik", "Dr", "Narodni poslanik", "Vlast".

predstava Autobiografija
foto: Goran Nikolić

Dečaka Simu u ovoj komediji oživela je Bojana Stefanović, a uz nju, tu je kao Nušić Nikola Rakočević, ali i Ana Pavićević, Nebojša Rakočević i Tara Đurašinović.

predstava Autobiografija
foto: Goran Nikolić

- - Igrala sam kroz karijeru uvek heroine ili neke zanosne lepotice, a meni je privatno mnogo bliža uloga dečaka Sime od svih tih zavodnica. Mislim da će ova predstava od jeseni na sceni Kult Ustanove kulture "Vuk" tek dobiti na kvalitetu - kaže Bojana i nastavlja:

Bojana Stefanović
foto: Anđelija Grozdanić, Privatna arhiva

- On je neki univerzalni dečak. Nušićeva "Autobiografija" u dramatizaciji Nebojše Broćića je tako napravljena da mi priču pratimo kroz njegovo sećanje na školovanje. Junaci su njegovi drugari iz škole, a mi imamo veliki prostor za igru. Nisam igrala komediju dugo - ovim rečima je glumica najavila premijeru.

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

Bojana Stefanović učestvuje u kvizu, a ovako je izgledala njena računska operacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track