NEPOZNATI DETALJI SA SNIMANJA SERIJE CRNA SVADBA: Predrag Bjelac otkriva šta sve nismo znali, pa progovorio o snimanju 2. sezone
Foto: Firefly Production

evo šta je rekao

NEPOZNATI DETALJI SA SNIMANJA SERIJE CRNA SVADBA: Predrag Bjelac otkriva šta sve nismo znali, pa progovorio o snimanju 2. sezone

Kultura -

Poznati glumac, Predrag Bjelac, koji već godinama uporedo snima i u inostranstvu, i to sa svetskim zvezdama, tvrdi da serija "Crna svadba", u kojoj glumi sveštenika Ilariona, može da parira Holivudu.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

- "Crna svadba" je potpuno novi žanr u našoj televizijskoj produkciji. Serija izgleda svetski i može da parira svim inostranim projektima zbog savršenih vizuelnih komponenata, sjajne režije, efekata i muzike. Podigla je serijsku produkciju u Srbiji na viši nivo jer je u jednom i triler, horor, misterija i avantura - priča glumac i otkriva da mnoge scene nisu snimljene jer su bile prezahtevne:

- Scenario je fascinantan, nikada se ranije nisam susreo sa nečim takvim. Svaka epizoda je prolazila kroz 15 ruku, što znači da je studiozno napisana. Kada su mi na jednom od sastanaka rekli da iz produkcionih razloga 60 scena uopšte nije ni ušlo u proces snimanja, možete da zamislite kakva je to gromada od teksta, zahtevnosti i složenosti projekta. Dva puta sam pročitao ceo scenario jer mi je bio prezanimljiv.

On kaže da mu je jedna od najzahtevnijih scena koju je snimio u poslednjoj epizodi prve sezone bila ona sa koleginicom Jelenom Đokić.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

- Taj čin Natašinog zamonašenja, koju glumi Jelena, morali smo da izvedemo vrlo pažljivo i da poštujemo sve crkvene kanone koji su poznati, da ne uvredimo nikoga, pa ni sveštenstvo. Nisam crkvu u seriji doživeo kao našu, srpsku pravoslavnu, nego kao neku organizaciju koja ima svojih problema i mana. Pokušao sam kritički da se postavim prema tome, jer je moj lik sve samo ne pozitivan. Vrlo je teško i nezahvalno igrati takav lik verodostojno, da ga odbranim, a da nikog preterano ne uvredim - kaže glumac.

Snimanje druge sezone "Crne svadbe" nedavno je završeno, a Bjelac kaže da njegov lik u nastavku postaje mnogo značajniji.

- U drugoj sezoni nas svašta očekuje, biće haosa. Imam daleko značajniju i veću ulogu i biće tu mnogo iznenađenja. Ne smem ništa više od toga da otkrivam - kaže glumac.

Glavne uloge u seriji "Crna svadba" igraju Slavko Štimac, Uliks Fehmiu, Nikola Kojo, Jelena Đokić, Zlatan Vidović i Peđa Bjelac.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track