LEPA BRENA PRODŽEKT NA TURNEJI: Sve je spremno za čuvenu predstavu Bitefa, prvo igranje je u Beogradu, a onda sledi put u Ameriku
Foto: Jelena Janković

evo gde će sve gostovati!

LEPA BRENA PRODŽEKT NA TURNEJI: Sve je spremno za čuvenu predstavu Bitefa, prvo igranje je u Beogradu, a onda sledi put u Ameriku

Kultura -

Kultna predstava "Lepa Brena prodžekt", Vladimira Aleksića i Olge Dimitrijević svoje prvo izvođenje u novoj sezoni imaće 22. oktobra u Bitef teatru. Odmah nakon tog izvođenja glumačka ekipa gostovaće u Osjeku, Sisku i Zagrebu (24. - 27. oktobra).

Tokom novembra meseca ovaj komad gostovaće u Tuzli, Zenici, Mostaru, Sarajevu i Banja Luki (13. - 17. novembar), a već seldeće godine najavili su turneju u Americi i Kanadi (februar 2024).

Jasna Đuričić
foto: Jelena Janković

Takođe, ove sezone u predstavu se vraća i čuvena Jasna Đuričić, koja je ranije oduševljavala publiku u ovom izvođenju. Ona je ranije u razgovru za Kurir otkrila kako se osećala u koži jugoslovenske ikone Lepe Brene.

- Osećaj je fantastičan. Uvek je divno biti u koži osobe koja ima tu količinu pameti, samopouzdanja, nekakve vere u ljude i život, optimističan stav prema svetu. Njen pogled nije lokalan, već jako širok. Brena se nikada nije odvažila da pravi svetsku karijeru, ona je poznata u čitavom regionu, ne samo u bivšoj Jugoslaviji. Stoji ravnopravno uz bilo koju svetsku estradnu zvezdu, to je taj nivo. Zadovoljava svakim delom svog bića status svetske zvezde - rekla je ranije Jasna za Kurir.

Lepa Brena, Jasna Đuričić
foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

"Lepa Brena prodžekt" jedan je od fenomena Bitef teatra, koji publika obožava i van Srbije. Predstava govori o životu žene koja je na neki način predstavljala Jugoslaviju. Osvrće se na lepe i ružne momenta.

Imajući u obzir da se komad bavi i potresnim segmentima njenog života, Jasna se u intervjuu za Kurir osvrnula i na Breninu reakciju na ovu predstavu.

Lepa Brena - prodžekt
foto: Jelena Janković

- Svi se sećamo premijere. Mi glumci, inače, imamo tremu, ali ovo je premijera, plus Brena dolazi. Čudna je to stvar da neko sedi ispred tebe, a ti pričaš o njegovom životu. Malo je nekako neprijatno. Pogotovo jer je ta žena prošla svašta lepo i ružno, i sad dolaziš i tebi je teško u njeno ime. I mi smo profesionalci, ali probili smo led.

Bila je posle toga još dva puta. Ona se samo uvuče, niko ne zna, eventualno Vlada Aleksić ako mu javi da dolazi. To je poseban doživljaj, jer se ona ponaša kao obična publika. To daje neki okvir, jer čitava sala zna da je ona tu, diše se drugačije - rekla je tada Jasna.

Pored Jasne, u ovom komadu igraju i: Jelena Ilić, Jovana Belović, Anđela Jovanović i Vladimir Aleksić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track