PRVA SRPSKA SERIJA NA HBO! Anica Dobra za Kurir: "Napokon! Ovaj rad mi je dao krila" Progovorila o svojoj ULOZI MIRE KOVAČ
Foto: Firefly Production

USPEH

PRVA SRPSKA SERIJA NA HBO! Anica Dobra za Kurir: "Napokon! Ovaj rad mi je dao krila" Progovorila o svojoj ULOZI MIRE KOVAČ

Kultura -

Juče je kao sjajna vest odjeknula informacija da će dugoočekivana domaća serija "Deca zla" imati premijeru 2. novembra na HBO Max striming platformi. Biće to prva naša serija na HBO, a kako su objavili iz ove američke kompanije, u ponudi će se naći cela sezona.

Deca zla
foto: Firefly Production

- Ah! Napokon! To osećanje zadovoljstva mi je verovatno bilo prva reakcija na vest da će serija biti emitovana. Ah! Aha?! - mi je verovatno bila prva reakcija na ponudu da pročitam scenario za seriju "Deca zla", baziranu na istoimenom dramatičnom, uzbudljivom i strastvenom romanu Miodraga Majića. Scenario je celu priču učinio filmičnom, a reditelji Tagić i Stefanović su se potrudili da se u svojoj ulozi i izgubim i nađem u isto vreme, što i odgovara kao opis za moju ulogu Mire Kovač.

Deca zla
foto: Firefly Production

Ona je deo paralelne, glavne priče, preplićući se nehotice i hotimice s glavnim likovima, a sama prolazeći kroz komplikovane i neinteligentne životne okolnosti. Njeno nepoverenje u budućnost joj ne dozvoljava da se oslobodi prošlosti. Dugo žmuri na oba oka, neizvesno je da li će pronaći nadu i izlaz. Rad sa rediteljima i kolegama na ovom projektu mi je jednostavno dao krila, pa bi trebalo da taj moj entuzijazam pređe i na sve koji ovu seriju gledaju - kaže ekskluzivno za Kurir Anica Dobra.

Bez nastavka

- Ovo je veliki uspeh za našu produkciju. HBO je striming platforma jača i starija od Netfliksa. Serija "Deca zla" ima samo deset epizoda i nema nastavaka. Priča je rađena po romanu i ima kraj. Svi danas snimaju serije s nekoliko nastavaka. Imao sam tu sreću da sam ovde mogao da biram saradnike i glumce s kojima želim da radim. "Deca zla" su savremena priča i od prve do poslednje epizode pokušavamo da saznamo šta se desilo. Glavni junak je advokat koji ima slučaj veći i od njega samog - kaže za Kurir jedan od reditelja Ivan Stefanović.

Ivan Stefanović
foto: Nemanja Nikolić

Uz njega, režiju potpisuje i Vladimir Tagić, dok su scenaristi Katarina Mitrović i Bojan Vuletić.

Seriju su producirali Telekom Srbija i produkcijska kuća Fajerflaj.

Deca zla
foto: Firefly Production

Radnja ovog trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, otvara se niz pitanja i događaja koji moraju biti rešeni. Potraga za ubicom uvodi nas u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike.

Deca zla
foto: Firefly Production

Putokaz za trilere

- Beskrajno sam srećan! Prva srpska serija koja će biti premijerno prikazana na HBO! Hvala vam - bila je prva reakcija na društvenim mrežama autora ovog romana Miodraga Majića, koji nije krio zadovoljstvo ni kad je objavljena vest da će se raditi serija po njegovom delu.

Miodrag Majić
foto: Beta/Dragan Gojić

- Od trenutka kad se roman "Deca zla" pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je da bi po tekstu što pre trebalo snimiti seriju. Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali njihove postupke. Nadam se da ćemo se jednom, jednako kao i danas romanu, vraćati i seriji prepoznajući u njoj još jedan putokaz kad govorimo o retkim ovdašnjim trilerima.

Deca zla
foto: Firefly Production

Likove iz knjige "Deca zla", koju je objavilo Vulkan izdavaštvo, a koja je i dalje i hit kod publike i prodata je u više od 50.000 primeraka, u seriji su, pored Anice Dobre, oživeli Radovan Vujović, Milica Janevski, Jovana Stojiljković, Zoran Cvijanović, Slaven Došlo, Nikola Kojo, Peđa Marjanović, Miodrag Dragičević i mnogi drugi.

Kurir.rs

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track