POČINJE SNIMANJE PRVE SRPSKO-ŠPANSKE SERIJE OŽILJAK: Autori radili i čuvenu LA CASA DE PAPEL, a deo ekipe su ovi naši glumci
Foto: Nemanja Nikolić, ATAIMAGES, Profimedia

Kurir saznaje

POČINJE SNIMANJE PRVE SRPSKO-ŠPANSKE SERIJE OŽILJAK: Autori radili i čuvenu LA CASA DE PAPEL, a deo ekipe su ovi naši glumci

Kultura -

Na čuvenom Mipkomu u Kanu najavljeno je da će uskoro početi snimanje serije "Ožiljak", prve srpske i španske koprodukcije. Glavne uloge u ovom ostvarenju od naših glumaca igraće Milena Radulović, Mladen Sovilj i Stefan Kapičić, saznaje Kurir.

Od Rusije do Španije preko Balkana

"Ožiljak" (Scar) snimaće srpske, španske i meksičke produkcijske kuće, a autori serije su poznati i višestruko nagrađivani. Od pisaca Pabla Roe, Fernanda Sankristobala i Veronike Marze, koji su ekranizovali neke od najnagrađivanijih projekata - "Kuću od papira" (La Casa de Papel), "Igračku" (Toy Boy) i "Đavola" (Diablero) - stiže drama od osam epizoda koja će se krajem godine snimati u Srbiji i Španiji. Reditelj je Migel Anhel Vivas, koji iza sebe ima nekoliko sjajnih ostvarenja - "Kuću od papira", "Vis-a-vis" i "Izumiranje".

La Casa de Papel
foto: Profimedia

Milena i Mladen (koga ćemo gledati u filmu "Pokidan") su izabrani na kastingu, a već su putovali u Španiju na prve čitaće probe.

Milena Radulović
foto: Printscreen/Instagram

- Jedna ljubavna priča. Jedan zagonetni ožiljak na obrazu. Mnogo laži. Da li zaista dobro poznajete osobu s kojom spavate? Ova serija prati priču Irine koja je sa devet godina preživela brutalan napad na svoju porodicu, nakon čega je krenula na dugačak put iz Rusije u Španiju preko Balkana. Na svom putu, prepunom drame i akcije, zaljubljuje se u Simona, neprivlačnog, ali nadarenog programera bez društvenih veština, koji je i sam u opasnosti, pa njeni planovi i život doživljavaju veliku promenu, ali krajnji cilj ostaje isti - ovo je sinopsis najnovijeg, vrhunskog trilera "Ožiljak" (Scar), koji će koproducirati Telekom Srbija, Amazon Prime Video i španska televizija RTVE, a po motivima najprodavanijeg romana Huana Gomesa-Hurada.

serija Ožiljak
foto: Promo

Projekat će voditi producentske kuće "Plano a Plano" i "Dopamin", dok su izvršni producenti "Asacha Media Group" i srpski "Adrenalin".

- Nakon dokazane liderske pozicije u Srbiji i regionu kada je reč o produkciji igranog sadržaja, sledeći izazov i šansa za Telekom Srbija je uspostavljanje inostranih koprodukcija. Prva u nizu je s najvećim i najkvalitetnijim timovima na svetu na polju produkcije i kreiranju igranog sadržaja, a to je Amazon Prime Video i RTV Španije, i kreatorima najgledanije Netfliksove serije "Kuća od papira". Zahvaljujući ovom projektu, ponosni smo partneri s globalno priznatim timom producenta i pisaca, a svaki je s neverovatno jakim iskustvom, i ono što ga čini zaista autentičnim je zanimljiva priča delom smeštena i u Srbiju, sa srpskim glumcima i delovima dijaloga koji će biti na srpskom jeziku. Na taj način dolazi do dodatnog prepoznavanja Srbije kao nove lokacije za svetske hit serije, kao i srpskih glumaca, koji zahvaljujući ovakvim projektima imaju mogućnost da naprave iskorak ka globalnoj sceni - otkrila je letos Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija.

Aleksandra Martinović
foto: Telekom Srbija

Biće veliki hit

Konferencija za medije u Kanu izazvala je veliku zainteresovanost svetskih medija, koji, kao i Hose Pastor, šef za fikciju i kinematografiju u RTVE, očekuju da "Ožiljak" postane velika hit serija, ne samo u Španiji već i van nje. Huan Gomes-Hurado, španski autor trilera, preveden je i u Srbiji, a njegove romane objavila je "Laguna". Dela su mu prevedena u 40 zemalja i prodata u pet miliona primeraka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track