NIKADA NIJE HTELA DA SE PONOVO UDA: On je sin velike MIRE BANJAC, rođen je 1951. iz velike ljubavi i ovako izgleda (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

porodica je sve

NIKADA NIJE HTELA DA SE PONOVO UDA: On je sin velike MIRE BANJAC, rođen je 1951. iz velike ljubavi i ovako izgleda (FOTO)

Kultura -

Glumica Mira Banjac proslavlla je 94. rođendan, ali još uvek je aktivna na glumačkoj sceni i trenutno snima seriju "Zakopane tajne". Prvi joj je od kolega rođendan u ime cele ekipe čestitao kreator ove priče scenarista Žarko Jokanović.

Mira Banjac, Žarko Jokanović
foto: Privatna Arhiva, Instagram

- Srećan rođendan, Mirče moja najdivnija. Za još mnogo godina smeha i radosti, našeg zajedničkog rada i druženja. Da i dalje sijate svojim duhom, kao naša najlepša zvezda vodilja, naš oslonac, uzor, ponos, naša sreća najveća - i istinski prijatelj kakvog je danas teško naći. Svaki trenutak s vama je praznik mudrosti, duhovitosti, šarma, kreativnosti i istinskog nadahnuća. Budite mi zdravo i veselo još mnogo, mnogo godina, zvezdo naša iznad svih zvezda - napisao je scenarista.

zakopane tajne, Miloš Đurović, Mira Banjac, serija Zakopane tajne
foto: Pink TV, Promo

Njena karijera traje od davne 1959. godine, a poslednja uloga u nizu jeste uloga Olge Aslanove u seriji "Zakopane tajne", koja je omaž glumičinoj majci. Međutim, kad nije na setu, njena oaza mira i sreće je u Novom Sadu, gde živi sa sinom Branislavom Branom Jovanovićem. Njega je rodila 1951. godine, i to godinu dana nakon sticanja diplome. Brak sa njegovim ocem Andrejem nije potrajao, ali to ih nije omelo da budu dobri i posvećeni roditelji.

- Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se nešto drugo. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je moja velika ljubav. Udala sam se za njega kad sam imala 24 godine. Oboje smo s radošću čekali Branino rođenje i to je ubrzo bilo jedino što nas je spajalo - govorila je ranije za domaće medije Mira Banjac i dodala:

Mira Banjac, Branislav Brana Jovanović
foto: Privatna Arhiva

- Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odsustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu. Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje - razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete.

Prema Mirinim rečima, nikada nisu imali trzavica posle razvoda, a sve kako bi njihov sin imao bezbrižno i srećno detinjstvo.

- Nikada se više nisam udala, a Brana je bio i ostao moj voljeni i obožavani sin, moja najveća ljubav - pričala je Mira.

Mira Banjac
foto: Marko Todorović

Inače, Brana je u mladosti bio državni prvak u dizanju tegova, dok je radni vek proveo kao snimatelj na televiziji. Danas je u penziji i bavi se lovom i izradom nameštaja.

- U životu postoji ravnoteža, ali, nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam uskraćena za unuče, ali to je takva sudbina. Zaista bih dala celu svoju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo - iskreno je priznala pre nekoliko godina Mira, a prenosi magazin Helou.

Miri su preko društvenih mreža rođendan čestitale i mnoge druge kolege.

Kurir.rs

Bonus video:

02:29

ZORAN RADMILOVIĆ JE BIO MRGUD I ĆUTOLOG! Svetozar Cvetković ispričao smešnu anegdotu o velikom glumcu MIRA BANJAC GA JE ZVALA KLEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track