"BILA SAM ŠOKIRANA KAD SU MI JAVILI" Vanja Milačić prvi put javno o smrti Jagoša Markovića, evo šta je rekla o čuvenom reditelju
Foto: Z. Škrbić

otvorila dušu

"BILA SAM ŠOKIRANA KAD SU MI JAVILI" Vanja Milačić prvi put javno o smrti Jagoša Markovića, evo šta je rekla o čuvenom reditelju

Kultura -

Glumica Vanja Milačić govorila je o svojoj karijeri, odrastanju, svojim nadimcima, ali i o svom prvom suprugu, Jagošu Markoviću, čuvenom pozorišnom reditelju, koji je nedavno iznenada preminuo.

Ono što je karakteristično za Vanju je to da je mnogi porede s Anđelinom Džoli.

"Nisam fan te izreke da sam slična sa Anđelinom Džoli. Jedan moj prijatelj je to divno rekao da sam Anđa za siromašne. Imam tri nadimka od njega Hobit venera i najglavatija srpska glumica. Najmanje vodim glamurozan život kako nas publika doživljava", otkrila je Vanja na početku razgovora gostujući u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" novinarki Tanji Peternek Aleksić.

Tanja Peternek Aleksić
foto: Nikola Ilić

Otvoreno je govorila o odrastanju, razvodu roditelja, o tome koliko je bila stidljiva u vreme studija na Cetinju, o prvoj uliozi kod Jagoša Markovića, o dolasku u Beograd, psihoterapiji na koju redovno odlazi, ljubavi prema deci i tome da se trudi da što manje spava da bi imala vremena za sve što voli: pozorište, porodicu, prijatelje, ali i jedan sat za sebe.

Vanja Milačić
foto: Z. Škrbić

"Rođena sam 1977. u Titogradu. Ponosna sam na svoje godine. Sa šest godina sam krenula na balet. Išla sam u nižu muzičku školu i znala sam da ću oduvek biti na sceni. Htela sam da budem balerina. Radila sam i kao model i voditeljka, a ljubav prema glumi je krenula kad sam upisala akademiju", rekla je Milačićeva.

Glumu je upisala na Cetinju, a njeno detinjstvo je obeležio razvod roditelja.

"Nisam imala malo godina. Brak su roditelji hteli da spasu trećim detetom. Imam dva mlađa brata. Nisam imala zdrave temelje i roditelje kakva sam ja svojoj deci".

Branka Veselinović, komemoracija, Jagoš Marković
foto: Nemanja Nikolić

Vanja je mlada došla za Beograd, kad se udala za reditelja Jagoša Markovića.

"U Podgorici sam imala prvu premijeru 1997. godine. Radila sam tu četiri godine, ali sam osećala da nemam dalje. Moj privatni život je otišao u drugom pravcu. Beograd me je dočekao kao kraljicu majku Elizabetu", priznala je Vanja, koja je imala tada samo 22 godine.

Jagoš Marković, Vanja Milačić
foto: Marina Lopičić, Nemanja Nikolić

O bivšem suprugu je rekla da mu je zahvalna na svakom trenutku koju su proveli zajedno.

"Za prvu ulogu kod njega sam dobila sve nagrade u zemlji. Bila sam druga godina akademije i ta prva uloga je bila Konstanca u Gradskom pozorištu u Podgorici. Posle je došao "Gorski vijenac", pa posle "Učene žene" i druge predstave. Zahvlana sam mu na svakom trenutku koji smo proveli zajedno", istakla je dramska umetnica.

Jagoš Marković, komemoracija, Vanja Milačić
foto: Zorana Jevtić

O odlasku svog prvog muža kratko je odgovorila:

"Bila sam šokirana. Nisam mogla da verujem da će to neko da mi javi. Jagoš je bio besmrtan", ispričala je glumica.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track