"OSTAJEMO ZA TOBOM ZAUVEK TUŽNI" Poznate glumice dale čitulju Žarku Lauševiću, oprostile se potresnim rečima (FOTO)
Foto: Printscreen/YouTube

velika tuga

"OSTAJEMO ZA TOBOM ZAUVEK TUŽNI" Poznate glumice dale čitulju Žarku Lauševiću, oprostile se potresnim rečima (FOTO)

Kultura -

Glumac Žarko Laušević je preminuo 15. novembra u 63. godini, a ta vest je pogodila mnoge znane i neznane širom regiona.

Žarko Laušević, iz predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Valjevska bolnica
foto: arhiva JDP

Danima se ljudi opraštaju od Lauševića, a sadu su Svetlana Ceca Bojković i njena ćerka Katarina Žutić, Radmila Stanković i Ana Marija Rosi dale čitulju

- Duboko pogođeni tvojim odlaskom, bolno svesni iskupljenja koje si godinama činio, ostajemo za tobom zauvek tužni i puni ljubavi - piše u čitulji ove četiri dame.

Žarko Laušević, čitulja
foto: Printscreen/Politika

Glumac je ostavio u amanet svojoj porodici da bude kremiran i da njegov ispraćaj bude u Beogradu. Insistirao je da sahrana prođe bez velikih ceremonija i govora, u najužem krugu bliskih ljudi, potvrdio je izvor za Kurir. Laušević, koji je rođen na Cetinju, najveći deo svoje karijere proveo je vezan za Beograd, te ne čudi njegova želja.

Posebna veza glumca i Beograda često se komentarisala, budući da je rođeni Cetinjanin, o čemu je jednom prilikom govorio.

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

- Za mene u Beogradu tvrde da sam Crnogorac. U Crnoj Gori kažu - Beograđanin. Otac, eto, naučno dokazuje da smo Srbi. A ja, kao Cetinjanin, zebem od mnogo mišljenja. Volim i da svima dam za pravo. Volim i kad me nađu još negde. A najvolim kad me nema nigde - govorio je.

Kremacija i ispraćaj glumca Žarka Lauševića biće obavljeni u ponedeljak, 20. novembra na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:33

ZAPOČEO JE KARIJERU SA 6 FILMOVA, TADA SE VIDEO VANSERIJSKI TALENAT O Žarku Lauševiću: Od malih uloga, pravio veliki rezultat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track