OSVANULA MISTERIOZNA ČITULJA ZA LAUŠEVIĆA: "Žarko. Eh, bre... bre..."
Foto: Printscreen/Politika, Printscreen/Youtube

odlazak legende

OSVANULA MISTERIOZNA ČITULJA ZA LAUŠEVIĆA: "Žarko. Eh, bre... bre..."

Kultura -

Tuga zbog smrti Žarka Lauševića traje od 15. novembra kada je objavljena tužna vest.

Mnogi se prisećaju uloga, citata iz knjiga, a Žarkove kolege širom regiona dele uspomene na legendarnog glumca i pričaju o njegovoj veličini.

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

Od Žarka se opraštaju mnogi poznati i nepoznati jer je trag koji je ostavio u domaćoj kinematografiji ogroman, a o njegovim ulogama na filmu i pozorištu se priča i dalje.

Glumice Svetlana Ceca Bojković i njena ćerka Katarina Žutić, Radmila Stanković i Ana Marija Rosi dale čitulju svom kolegi.

- Duboko pogođeni tvojim odlaskom, bolno svesni iskupljenja koje si godinama činio, ostajemo za tobom zauvek tužni i puni ljubavi - piše u čitulji ove četiri dame.

Žarko Laušević, čitulja
foto: Printscreen/Politika

Međutim, jedna misteriozna čitulja je privukla pažnju.

čitulja, Žarko Laušević
foto: Printscreen/Politika

- Otišao je moj dragi, dragi, dobri Žarko. Eh, bre... bre... - a u potpisu stoji Džu. Ostaje pitanje ko je to, ali svakako je neko kome je do Žarka mnogo stalo.

Glumac je ostavio u amanet svojoj porodici da bude kremiran i da njegov ispraćaj bude u Beogradu. Insistirao je da sahrana prođe bez velikih ceremonija i govora, u najužem krugu bliskih ljudi, potvrdio je izvor za Kurir.

Da podsetimo, kremacija i ispraćaj glumca Žarka Lauševića biće obavljeni u ponedeljak, 20. novembra na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track