"ZBOGOM, DRAGI NAŠ ŽARINJO" Petar Božović je nakon Lauševe smrti ostao nem, a POSLEDNJI POZDRAV dva prijatelja KIDA DUŠU (FOTO)
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

tuga

"ZBOGOM, DRAGI NAŠ ŽARINJO" Petar Božović je nakon Lauševe smrti ostao nem, a POSLEDNJI POZDRAV dva prijatelja KIDA DUŠU (FOTO)

Kultura -

Vest o smrti Žarka Lauševića potresla je region. Glumac je preminuo u sredu u 63. godini života, a od tada se od njega opraštaju prijatelji i kolege.

Jedan od njegovih najbližih prijatelja Petar Božović, ostao je nem na njegov odlazak, te se do sada nije oglašavao za medije. Iapk, glumac je na svoj način odao počast prijatelju, dajući mu čitulju u novinama.

Žarko Laušević
foto: Printscreen/Politika

"Zbogom dragi naš Žarinjo. Vole te Petar i Snežana Božović" stoji u čitulji.

Podsećamo, njih dvojicu veže dugogodišnje prijateljstvo, a na premijeri filma "Heroji Halijarda" rapslakali su sve. To je ujedno bio i njihov poslednji javni pozdrav, koji kida dušu.

Petar Božović, Žarko Laušević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kada je na scenu izašao Laušević, publika ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom, a onda je usledila najemotivnija scena.

Kada je Laušević izašao na scenu dočekali su ga glumac i reditelj Radoš Bajić, ali i glumac Petar Božović koji je uhvatio Žarka za ruku, čvrsto je stegao, a onda i poljubio. Ovo je bilo poslednje pojavljivanje Žarka Lauševića u javnosti pred smrt.

Kako je Kurir pisao, Žarko je insistirao da dođe na premijeru, iako mu je zdravstveno stanje bilo teško narušeno, kako bi se poklonio svojoj publici. Ubrzo nakon toga njegoov zdravstveno stanje se pogoršalo.

Petar Božović, Žarko Laušević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Podsećamo, Petar Božović, je tokom gostovanja kod Ivana Ivanovića pre više od decenije emotivnim rečima govorio o kolegi i bliskom prijatelju koji je tada živeo u Americi.

- Od Niša gde sam primio tu svoju nagradu i bio okužen pažnjom kolega i publike koje je deo tog celokupnog pozorišta, nisam mogao a da se ne setim jednog sjajnog čoveka, koji je nekada bio dečko, a sada čovek. Bio mi je kao sin, drugar i brat. Svojom nesrećom sam sebe, sve ostale, pa i nas je ostavio. Nema ga, otišao je u Ameriku. Voleo bih da se vrati pod okolnostima koji mu garantuju bezbednost i da se ponovo vrati svom poslu na najbolji način, kako bi on to u svojim zrelim godinama mogao - rekao je tada Božović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track