KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU U NJEGOVOM MATIČNOM POZORIŠTU: Nakon toga biće organizovan ispraćaj i kremacija
Foto: Dragana Udovičić

pozdrav legendi

KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU U NJEGOVOM MATIČNOM POZORIŠTU: Nakon toga biće organizovan ispraćaj i kremacija

Kultura -

Komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića biće održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u ponedeljak, 20. novembra u 11 časova, saopštila je uprava pozorišta.

Na komemoraciji o velikom glumcu govoriće kolege i prijatelji, a od njega će moći da se oproste i upišu u knjigu poštovaoci njegovog lika i dela.

Žarko Laušević, iz predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Valjevska bolnica
foto: arhiva JDP

Nakon toga, biće organizovan ispraćaj i kremacija, koji će biti obavljeni na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova.

Tuga zbog smrti Žarka Lauševića traje od 15. novembra kada je objavljena tužna vest da je izgubio bitku sa opakom bolešću.

Mnogi se prisećaju uloga, citata iz knjiga, a Žarkove kolege širom regiona dele uspomene na legendarnog glumca i pričaju o njegovoj veličini.

Žarko Laušević
foto: ATAImages

Pored društvenih mreža, glumcu su čitulje uputili prijatelji i kolege: Petar Božović sa suprugom, Svetlana Ceca Bojković i njena ćerka Katarina Žutić, Radmila Stanković i Ana Marija Rosi.

A među čituljama jedna je privukla posebnu pažnju.

čitulja, Žarko Laušević
foto: Printscreen/Politika

- Otišao je moj dragi, dragi, dobri Žarko. Eh, bre... bre... - a u potpisu stoji Džu. Ostaje pitanje ko je to, ali svakako je neko kome je do Žarka mnogo stalo.

Glumac je ostavio u amanet svojoj porodici da bude kremiran i da njegov ispraćaj bude u Beogradu. Insistirao je da sahrana prođe bez velikih ceremonija i govora, u najužem krugu bliskih ljudi, potvrdio je izvor za Kurir.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track