GLUMICI IZ FILMA "LEPA SELA LEPO GORE" PREDVIĐALI BLISTAVU KARIJERU, A ONDA JE ZLA KOB SVE PREKINULA: Prerano je otišla U SMRT
Foto: Printscreen YT

PREMINULA U 31. GODINI

GLUMICI IZ FILMA "LEPA SELA LEPO GORE" PREDVIĐALI BLISTAVU KARIJERU, A ONDA JE ZLA KOB SVE PREKINULA: Prerano je otišla U SMRT

Kultura -

Glumica Vera Dedović svoju najpoznatiju ulogu odigrala je u filmu „Lepa sela lepo gore“, a na vrhuncu karijere doživela je tragičnu sudbinu.

Srpska glumica rođena je u Beogradu 1969. godine.

Vera je devedesetih godina ostvarila dosta zapaženih uloga po kojima ju je zapamtila domaća publika. Snimila je TV drame: „Ljubav, ženidba i udadba“, „Želja zvana tramvaj“ i „Stari vruskavac“, kao i serije „Srećni ljudi“ i „Gore dole“.

Vera Dedović Miljković, Vera Dedović
foto: Printscreen YT

Karijeru joj je obeležila debitantska filmska rola – kada joj je 1996. godine reditelj Srđan Dragojević poverio jednu od glavnih ženskih uloga u filmu „Lepa sela lepo gore“.

Ona je tu tumačila ulogu učiteljice, a jedna od najtragičnijih scena ovog ostvarenja upravo je ona u kojoj se pojavljuje Vera.

Vera Dedović Miljković
foto: Printscreen/YT

Međutim, njena karijera naglo je prekinuta kada je saznala da boluje od agresivnog kancera, a bitku je izgubila u decembru 2000. godine kada je imala samo 31 godinu.

Za sobom je ostavila supruga Borisa i ćerku Mašu.

Poslednju ulogu odigrala je u filmu “Senke uspomena”.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track