"UPRAVO PROLAZI ŽIVOT, ZAMOLIO SAM GA DA ZASTANE, DA SE I NJEMU OPROŠTAJNO POKLONIM" Beograd se oprostio od Žarka Lauševića
Foto: Kurir TV

kurir tv

"UPRAVO PROLAZI ŽIVOT, ZAMOLIO SAM GA DA ZASTANE, DA SE I NJEMU OPROŠTAJNO POKLONIM" Beograd se oprostio od Žarka Lauševića

Kultura -

Beograd se juče oprostio od glumca Žarka Lauševića. Dirljive govore o svom rano premunulom kolegi održali su prvaci Jugoslovenskog dramskog pozorišta na komemoraciji u tom teatru, a mnogo suza bilo je i na kremaciji na beogradskom Novom groblju.

Ispraćaj i kremacija posmrtnih ostataka Žarka Lauševća održana je na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu porodice i velikog broja prijatelja i kolega. Laušević je na večni počinak ispraćen uz pesmu Frenka Sinatre My Way, temu iz serije Sivi dom "Sve što želim u ovom trenutku" i još neke melodije vezane za njegov rad i život.

Pre toga je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Lauševićevom matičnom teatru, održana komemoracija povodom smrti glumca. Na komemoraciji su govorili direktorka pozorišta Tamara Vučković Manojlović, kao i glumci Milutin Karadžić, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, rediteljka i dramaturg Vida Ognjenović.

Ona je u govoru istakla da je Laušević nedavnim pojavljivanjem i poklonom sa ostalima iz glumačke ekipe filma Heroji Halijarda "naslutio blizinu svog odlaska".

- Kao da je tim dugim poklonom podelio sa ovim svetom osećanje da su prošle i godine, i dan je prošao, i sve, pa i doživotna. I evo, poručivao je blago, povijen prema publici. Evo, upravo prolazi i život. Samo sam ga za trenutak zamolio da zastane, da se i njemu večeras oproštajno poklonim - rekla je Vida Ognjenović.

02:20

UPRAVO PROLAZI ŽIVOT, ZAMOLIO SAM GA DA ZASTANE, DA SE I NJEMU OPROŠTAJNO POKLONIM Beograd se oprostio od Žarka Lauševića

Glumac Svetozar Cvetković osvrnuo se na životnu sudbinu svog kolege.

- Gledao sam našeg prijatelja kako kvasi njujorški pločnik svojim suzama za nama, za zemljom, za vremenom, za pozorištem za koje živi, za filmom za koji se umire. Za rasejanom porodicom, za klincima, za svim lepim što ga je mimoišlo, za onim gorkim što ga je snašlo, za onim što je uradio, za majkom, ocem, za izginulim momcima, za Titogradom, nebom beogradskim, za Cetinjem, za životom, za snom, za smirajem - rekao je Svetozar Cvetković.

jedan od najpoznatijih i napriznatijih jugoslovenskih i srpskih glumaca druge polovine osamdesetih godina Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini, nakon kraće i teške bolesti.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:24

Potresne scene na poslednjem ispraćaju Žarka Lauševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track