VELIKI USPEH KNJIŽEVNIKA: Slike i prilike Đorđa Kuburića među zapaženim izdanjima na Sajmu knjiga u Beogradu
Foto: Petar Aleksić

uspeh

VELIKI USPEH KNJIŽEVNIKA: Slike i prilike Đorđa Kuburića među zapaženim izdanjima na Sajmu knjiga u Beogradu

Kultura -

Književnik iz Subotice, Đorđe Kuburić ,upravo je objavio svoju jedanaestu zbirku pesama "Slike i prilike". Knjiga je publikovana u izdanju respektabilne kraljevačke "Povelje", i predstavljena je nedavno na Sajmu knjiga, u Beogradu, u sali "Vasko Popa".

U kraćoj izjavi za Kurir, Kuburić je rekao da je veoma zadovoljan posetom štanda na beogradskom Sajmu knjiga, a i prodaja je bila solidna, jer očigledno čitaoci već znaju poeziju i poetiku subotičkog književnika i profesora.

Đorđe Kuburić
foto: privatna arhiva

- Ovo je moja jedanaesta zbirka pesama (treća u uglednoj kraljevačkoj “Povelji”, a druga objavljena ove godine, u junu je publikovana dvojezićno, srpsko-mađarsko izdanje mojih pesama pod naslovom “Ne ostavljam leto/ A nyarat nem hogyom el”, Knjigu je priredio i pesme preveo Ileš Feher, u izdanju Fondacije slobodne štampe- Családi Kör iz Sente) - kaže Kuburić za Kurir.

Ističe i da “Slike I prilike” sadrže pedeset i jednu pesmu, koje su svrstane u tri ciklusa. Knjiga je tek izašla,a književnik Đorđe Kuburić nada se dobroj percepciji, obzirom na zadovoljavajuću zainteresovanost čitalaca i ljubitelja i poznavaoca poezije, navodeći da ljudi vole i dolaze na ovaj sajam, da bi kupili normalne i zanimljive knjige i nova izdanja, iz sfere prave književnosti i svojih oblasti interesovanja, baš u duhu slogana ovogodišnjeg sajma „Živele knjige.“

Sajam Knjiga
foto: Nemanja Nikolić

Iz Subotice svake godinne na Sajmu knjiga u Beogradu učestvuje veći broj književnika i naučnika čija dela su publikovale različite ozdavačke kuće, na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku.

(Kurir.rs/N.H.)

Bonus video:

00:07

Sajam knjiga redovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track