JUGOSLOVENSKA DIVA SE NAKON DVA PROPALA BRAKA ZA SRODNU DUŠU UDALA NA PAUZI ZA RUČAK: Svi su im zavideli, a smrt ih je razdvojila
Foto: Printscreen/Youtube

PAR KOJI JE BIO SINONIM ZA LJUBAV

JUGOSLOVENSKA DIVA SE NAKON DVA PROPALA BRAKA ZA SRODNU DUŠU UDALA NA PAUZI ZA RUČAK: Svi su im zavideli, a smrt ih je razdvojila

Kultura -

Glumica Milena Dravić bila je ikona jugoslovenske kinematografije. Smatrana je jednom od najvećih filmskih diva s ovih prostora, a kao svakoj pravoj lepotici nisu mogli da joj odole ni muškarci ni obožavatelji. Iako je iza sebe imala dva propala braka, glumica je sreću pronašla s Draganom Nikolićem, te je njihov brak trajao gotovo 50 godina.

Ljubavni život ove glumice postao je legendaran, a sve zato što je tri puta bila u braku. Treći put zaista se ispostavio kao "treća sreća". Naime, Milena je bila udata za Vojislava Kokana Rakonjca, kao i za Purišu Đorđevića, ali tek je pravu sreću i bračnu idilu upoznala s Draganom Nikolićem, takođe glumcem.

film Klakson, Milena Dravić
foto: Jugoslovenska Kinoteka

Tako je nakon dva brza i kratka braka Milena pala u naručje šarmantnog Dragana, a volela ga je sve do svoje smrti. Njihova ljubavna priča je započela spontano, mnogi bi čak rekli – sudbinski. Upoznali su se na snimanju filma "Horoskop" 1969. godine, a Milena je već tada uživala veliku popularnost širom Jugoslavije, dok se Dragan još uvek borio za svoje mesto na mapi velikih zvezda bivše države. Već od prvog susreta oboje su se zaljubili i znali su da su suđeni jedno drugom.

"Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću", svojevremeno je izjavio Nikolić.

Milena Dravić
foto: Profimedia

Ljubavne iskrice odmah su se rasplamsale, a venčali su se 1970. na pauzi snimanja filma.

"Snimali smo novogodišnji TV film 'Kako su se volele dve budale'. Kad nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo se u pauzi za ručak", ispričala je Milena Dravić o svom trećem venčanju koje je bilo jednostavno, malo i nepretenciozno, a opet, postalo je legendarno.

Dragan Nikolić, Milena Dravić
foto: Printscreen

"Kad smo završili kod matičara i zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo", opisala je Milena Dravić svoj dan venčanja.

Nakon što su uplovili u bračnu luku počeli su još češće i složnije da rade na novim filmskim i televizijskim projektima. Kao bračni par su osvojili srca publike u šouu "Obraz uz obraz", a koji se emovao sedamdesetih. Sledeći zajednički projekat bila im je jugoslovenska hit serija "Povratak otpisanih", koja je snimljena 1977. godine.

Dragan Nikolić, Milena Dravić
foto: Youtube/Printscreen

Iako su od dana svog venčanja pa sve do dana kada ih je smrt razdvojila bili neprestano zajedno i zaljubljeni kao prvog dana, nikada nisu imali decu, a glumica je rekla kako joj je zbog toga malo krivo, ali da ne smatra da je to ikakva mana njihovog odnosa.

Ljubav im je trajala gotovo 50 godina, a razdvojila ih je Draganova smrt 11. marta 2016.

Dragan Nikolić, Milena Dravić
foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

"Uvek moraju da postoje tolerancija i razumevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može se naći više razloga za njegov prekid, nego opstanak. Smatram da je najlakše nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može da osveži dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja to nisam pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala", rekao je nedugo pre smrti Dragan o svom dugom braku s Milenom.

U trenutku smrti supruga Milena se suočila s još jednom teškom situacijom – karcinomom. Na kraju je izgubila bitku s bolešću u 79. godini života 2018. Osim bogate filmografske baštine koju su nam ostavili u nasleđe, Milenu i Dragana definitivno ćemo pamtiti i po njihovoj idiličnoj, bajkovitoj ljubavnoj priči.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track