"MI SMO KAO KENEDIJEVI, SVE NAM JE TO NORMALNO" Petar Benčina opisao skup familije, a svi glumci - žena, brat, tetka, teča i šurak
Foto: Tamara Trajković

ovako izgleda njihovo porodično okupljanje

"MI SMO KAO KENEDIJEVI, SVE NAM JE TO NORMALNO" Petar Benčina opisao skup familije, a svi glumci - žena, brat, tetka, teča i šurak

Kultura -

Glumac Petar Benčina odavno je stekao status jednog od omiljenih kod publike i to veoma zapaženim ulogama. Medu poslednjim televizijskim ulogama jesu rola tajnog agenta Nebojše u "Državnom službeniku" i doktora u filmu i seriji "Toma". Pre toga bila je zanimljiva njegova uloga gradonačelnika Beograda u seriji "Žigosani u reketu".

Petar Benčina
foto: Tamara Trajković

- Tak moj gradonačelnik je neko ko je posrnuo i ne radi taj svoj posao kako bi trebalo. Nije gradonačelnik dostojan svoga grada. To se sve odražava na život Beograda kao takvog u seriji. On je neki antijunak, iako je na poziciji koja bi trebalo da izabere najbolje među nama. Ali, bilo je interesantno da se odigra takva uloga - istakao je Petar u razgovoru za TV Ekran i otkrio da li bi nekada zaista mogao da se bavi politikom ili bilo kojom drugom profesijom koja je možda na neki način kompatibilna sa glumom.

Petar Benčina, film Toma
foto: Aleksandar Kujučev

- Možda liči da politika i gluma imaju veze, ali je suštinski su potpuno drugačije jer su im ideje suprotne. Političari uglavnom glume da bi sakrili istinu, a mi glumci glumimo da bismo otkrili istinu. Bez obzira na to da li je reč o filmu, predstavi ili serijama koje sada u svetu uzimaju primat. Kosmička je razlika između tih profesija. Nikada ne bih mogao da budem političar - odlučan je bio glumac koji je svojom pojavom doprineo i serijama "Vojna akademija", "Pogrešan čovek", "Komšije"... Ipak, možda najviše emocija izazvao je njegov lekar u priči o Tomi Zdravkoviću. - Imali smo duge pripreme i sastanke sa lekarima koji su zaista lečili Tomu Zdravkovića. Takođe, moja majka radi u zdravstvu i nje mi dalek taj svet. Zadovoljan sam kako smo sve uradili i verujem da će film publici biti interesantan - dodao je Petar.

Petar Benčina, Igor Benčina
foto: Nemanja Nikolić

Zanimljivo je da je u njegovoj porodici mnogo glumaca. Kolege su mu i supruga i brat, rođena tetka, teča i šurak... Na pitanje kako izgleda njihovo okupljanje privatno, glumac je rekao:

- Uglavnom ne pričamo o poslu. Mi smo kao Kenedijevi, sve nam je to normalno. (smeh)

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

02:45

GLUMAC PETAR BENČINA: Uprkos roditeljstvu, NE ODRIČEM SE dobrog provoda! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track