"PLAŠILA SE SAMO JEDNOG" Čuveni Tika Špic o televizijskoj snaji: "Smrt muža bila je VELIKI UDARAC, a ovo smo radili na setu"
Foto: Marina Lopičić

Predrag Smiljković za Kurir

"PLAŠILA SE SAMO JEDNOG" Čuveni Tika Špic o televizijskoj snaji: "Smrt muža bila je VELIKI UDARAC, a ovo smo radili na setu"

Kultura -

Glumica Jelena Čvorović Paunović preminula je pre dva dana u 75. godini života, a u srcu publike ostaće upamćena kao Zorka Pandurović iz serije "Porodično blago". Kadar je, između ostalih, delila s Predragom Smiljkovićem, koji je igrao Tihomira Stojkovića, čuvenog Tiku Špica.

porodično blago
foto: PrintScreem/Youtube

- Vest o njenoj smrti je nešto što sam najmanje očekivao. Jelena je bila predivna osoba. Imao sam sreću da je upoznam zahvaljujući Siniši Paviću. Igrala je kod njega još u "Otpisanima". Nisam mogao da je prepoznam kad smo došli da snimamo "Porodično blago", jer je tu igrala Zorku i potpuno drugi fah. Zahvaljujući reprizama naše serije, vidimo tek sada kakvu je fantastičnu ulogu napravila - kaže Smiljković za Kurir.

Filmski dever nastavio je nakon rada u "Porodičnom blagu" da se druži sa svojom snajom.

- Jelena je bila topla osoba. Od našeg prvog susreta imao sam utisak kao da je poznajem ceo život i da smo najbolji drugari. Imala je topao glas. S njom ste mogli da budete samo najbolji prijatelj. Mnogo je volela svog supruga Milana i stalno je pričala o ćerki. Njegova smrt je za nju bila veliki udarac. Brinula se da ćerku izvede na pravi put, a mislim da je u tome i uspela - priznaje njen kolega.

Predrag Smiljković
foto: Marina Lopičić

Jelena je u karijeri ostvarila 23 uloge, a skrenula je pažnju publike nesvakidašnjim i originalnim načinom kreiranja likova koje je tumačila.

- S njom je na snimanju uvek bilo zabavno. Igrala je u "Beloj lađi" Tankosavu Tasić. Ona je starija od mene i izgledala je kao fitnes trener. U jednoj sceni je morala da bude na rolerima. Prvi put je stala na njih pred snimanje i za sekundu shvatila tehniku. Držim je ja za svaki slučaj. To je nama bilo toliko smešno da smo se smejali celog dana. Da ne pričam kako smo radili "Porodično blago". Retko ko može da donese tako lik - zaključuje Smiljković.

Sahrana na Novom groblju

Jelena Čvorović Paunović
foto: Printscreen

Glumica Jelena Čvorović, dugogodišnja članica ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, preminula je u 75. godini života. Pamtićemo je po pozorišnim ulogama u predstavama: "Noć mladenaca", "Inspektorove spletke", "Harold i Mod" i "Kad su cvetale tikve". Okupljanje i izjava saučešća će se obaviti u petak u 13.30, a sahrana u 14.30 na Novom groblju u Beogradu.

Kurir.rs

Bonus video:

03:03

MNOGO JE KRVI, VULGARNOSTI I GRUBOSTI: Čuveni Tika Špic iz Porodičnog blaga NIKAD OŠTRIJE o kolegama: To je NEGLEDLJIVO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track