ZA OSAM GODINA PREŠLA SAM 70.000 KILOMETARA Glumica Nevena Vukes o životu na relaciji BG-ZG: Život na točkovima nikada nije dosad
Foto: Zvonimir Ćurić

INTERVJU

ZA OSAM GODINA PREŠLA SAM 70.000 KILOMETARA Glumica Nevena Vukes o životu na relaciji BG-ZG: Život na točkovima nikada nije dosad

Kultura -

Melodramatična komedija "Dogodine u isto vreme" Bernarda Slejda, rađena u produkciji Putujućeg teatra Vihor premijerno će biti izvedena u četvrtak na sceni Leskovačkog kulturnog centra. Ova neobična ljubavna priča o dvoje ljubavnika Doris i Džordž koji odlučuju da se sreću jednom godišnje, i tako 25 godina, provešće vas kroz uzbudljive spoznaje na temu vernosti, ljubavi i života.

Ivan Mihailović
foto: Nemanja Nikolić

Glavne uloge poverene su Ivanu Mihailoviću i Anki Gaćeši Kostić, a ulaz je besplatan. Ispred putujućeg pozorišta za Kurir govori glumica Nevena Vukes, koja potpisuje produkciju i otkriva nam kako je nastao ovaj komad i najavljuje jubilej Teatra Vihor.

Publici donosite zanimljivu ljubavnu priču koja će ih nasmejati i rastužiti. Šta ovoj predstavi donosi posebnu čar?

- Predstava otvara mnoga pitanja na temu vernosti, ljubavi i naše savesti. Pratimo priču dvoje ljudi koji jedne noći postaju ljubavnici i počinju se sakrivati u sobi jednog starog hotela. U njima počinju strasne borbe. Donose pomalo šašav predlog da se nalaze jednom godišnje u istom hotelu, u istoj sobi i tako narednih 25 godina. Publika može da očekuje jednu uzbudljivu priču koja će ih na trenutke dovesti i do suza.

Najava predstave odaje utisak nekog lepog božićnog filma, samo što se radnja odvija na pozorišnim daskama, a ne na velikom platnu.

- Kada smo predlagali sve ideje vezane uz dizajn plakata, svi smo se složili o tome da želimo da se postigne romantično holivudski utisak, kakav i nosi njihova igra na sceni. Neki su nam komentarisali da podseća na naslovnicu nekog romana ili na plakat filma Vudija Alenova. Svakako je sve to zajedno saglasno sa pričom koju publika može da očekuje.

Nevena Vukes
foto: Promo

Kako ste odabrali "Dogodine u isto vreme" Bernarda Slejda za produkciju?

- Pre nešto manje od 10 godina, Ivan i Anka su sa ovim naslovom branili svoj master rad glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na jednom od naših putovanja sa Vihorom Ivan mi je predložio da bi bilo lepo da se oživi ta predstava kao deo Vihora. Dala sam sebi nekoliko meseci kako bih razmotrila najbolji produkcijski plan za ovu priču i zvanično su počeli sa probama oktobra ove godine.

Zanimljivo je da ste režiju poverili glavnim glumcima. Da li je to bila zajednička odluka?

- Anka i Ivan se poznaju dugi niz godina, pored toga što su dobre kolege, oni su i celo studiranje proveli zajedno kao klasići. Na neki način ova predstava je ujedno i kruna njihovog dugogodišnjeg poznanstva. Na celokupnom kreativnom procesu su radili zajedno, dok smo mi iz produkcije bili tu da im tehnički omogućimo sve idejne zamisli.

Anka
Ankafoto: Aleksandar Letić

Premijera je u Leskovcu, a gde ćete gostovati do kraja godine?

- Nakon Leskovca celu ekipu šaljemo na put za Rumu, Smederevo, Kruševac... A početkom godine pripremamo i veliku beogradsku premijeru, o kojoj ćemo nešto više govoriti kasnije.

Šta biste poručili publici koja dolazi da pogleda predstavu u vezi sa ključnim pitanjima koja ona postavlja? Da li se za ljubav treba boriti svakog dana?

- Naravno da da, ali za vernu, iskrenu, istinitu i živu ljubav.

Obeležavate osam godina postojanja Putujućeg pozorišta teatra Vihor. Kakvi su planovi?

- Ne slavimo samo to, već i 70.000 pređenih kilometara na ovom osmogodišnjem putu i našoj pozorišnoj misiji. Slavimo i četiri premijere predstava koje su nastale u našoj produkciji i više od 100 izvođenja kako u Srbiji, tako i u regionu (Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina) i dalje u Evropi (Francuska, Češka, Nemačka, Luksemburg) ali i u dalekoj Australiji.

Ljubomir Bandović
foto: Stefan Jokić

Da li su u planu i nove predstave?

- Početkom januara počeće probe na komediji "Lutka", u kojoj će igrati Ljubomir Bandović i Tijana Pečenčić, a režija je poverena mladoj rediteljki Ani Popović. Premijeru očekujemo početkom marta 2024. godine.

Kako izgleda vaš život na točkovima između Srbije i Hrvatske?

- Nikada nije dosadan. Stalno neka akcija. (smeh)

Kurir.rs/

Bonus video:

02:03

NJIH 12 SPAVALO U JEDNOJ SOBI BEZ GREJANJA! Roditelji ih ređali po PODU: Bili smo kao štenci kad se ušuškaju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track