"OVO JE I ROMAN O ISTINI I LAŽIMA, SUOČAVANJE SA SOPSTVENIM DEMONIMA" Jelena Bačić Alimpić o ljubavi i delu "Poslednji sati"
Foto: Dragana Udovičić

konačno pred publikom

"OVO JE I ROMAN O ISTINI I LAŽIMA, SUOČAVANJE SA SOPSTVENIM DEMONIMA" Jelena Bačić Alimpić o ljubavi i delu "Poslednji sati"

Kultura -

Novi roman Jelene Bačić Alimpić „Poslednji sati“ otkriva nam dirljivu, na trenutke bolnu priču o odnosu majke i ćerke, kao i o ženi koja pronalazi snagu da izađe iz nefunkcionalnog braka, okrene novi list i pronađe pravu ljubav.

Na prvi pogled, Katarina Safran je oličenje uspeha. Njeno ime je sinonim za veštinu, stručnost i neumornu posvećenost medicinskom pozivu i kardiohirurgiji. Njen um je besprekoran, a ruke sigurne u operacionoj sali. Udata za uspešnog francuskog biznismena, Katarina živi život iz snova u luksuznom penthausu u centru Čikaga.

Jelena Bačić Alimpić
foto: Marko Ristic

Noćni let na relaciji Čikago–Beograd, međutim, zauvek će promeniti sve. Ta sudbinska noć uzdrmaće temelje Katarininog postojanja i navesti je na to da preispita celokupan dotadašnji život. U tom ključnom trenutku shvatiće da je, težeći boljem, zapostavila neke od najvažnijih stvari u životu. Uključujući i sopstvenu sreću. U svom rodnom selu Nakučani, u podnožju planine Cer, pokušaće ponovo da je nađe… - navodi njen izdavač.

"Knjigu ’Poslednji sati’ pisala sam u otežavajućim životnim okolnostima i utoliko mi je ona posebno značajna“, kaže Jelena Bačić Alimpić, i dodaje: "To je priča o suočavanju jedne žene sa samom sobom, žene koja je veoma priznata, cenjena, koja spasava tuđe živote, ali ne ume da se bori za sopstveni. Jedna noć sve menja i ona konačno počinje da preispituje svoj zivot i menja ga iz korena. Ovo je i roman o istini i lažima, suočavanje sa sopstvenim demonima, željama i izazovima."

Jelena Bačić Alimpić
foto: Dragana Udovičić

Na dan izlaska romana, u utorak 12. decembra, Jelena Bačić Alimpić će potpisivati svoj novi roman, ali i prethodne knjige, u knjižari Delfi SKC od 18 sati. Izdavač je ponovo "Laguna".

Kurir.rs

Bonus video:

01:26

JELENA BACIC ALIMPIC O POSLOVNIM PLANOVIMA I PORODICI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track