HANI SELIMOVIĆ NAGRADA "RUŽICA SOKIĆ": Zvezda već od svoje 25 godine, a s ponosom nosi SLAVNO PREZIME
Foto: Kurir

Zasluženo

HANI SELIMOVIĆ NAGRADA "RUŽICA SOKIĆ": Zvezda već od svoje 25 godine, a s ponosom nosi SLAVNO PREZIME

Kultura -

Prestižna nagrada "Ružica Sokić" za najbolju ulogu u sezoni, koja se od 2014. godine tradicionalno dodeljuje 14. decembra, na dan rođenja naše legendarne glumice, na ceremoniji u Ateljeu 212 svečano je uručena Hani Selimović.

Ružica Sokić
foto: Dragana Udovičić

Dramska umetnica izabrana je većinom glasova više od dvadeset uglednih ličnosti iz sveta teatra i filma, koje su članovi Fondacije "Ružica Sokić" pozvali da predlože mlade perspektivne dramske umetnike ili studente pozorišne, filmske i drugih srodnih umetnosti za priznanje za najbolju mladu glumicu, a nagrada se sastoji od Povelje i novčanog iznosa.

O Hani govore Tanja Mandić Rigonat i njen profesor Nebojša Dugalić.

Nagrada Ružica Sokić
foto: Kurir

Talentovana glumica odrasla je u porodici intelektualaca. Pisac Meša Selimović njen je deda stric, a otac čuveni novinar Bojan Selimović. Rođena 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu u klasi Nebojše Dugalića, kome postaje asistentkinja na odseku za glumu.

Nagrada Ružica Sokić
foto: Kurir

Gotovo odmah po završetku akademije ostvarila se kao pozorišna glumica i do svoje 25. godine osvojila je veliki broj nagrada. Najbolje uloge ostvarila je u režijama Igora Vuka Torbice. Od 2020. godine član je glumačkog ansambla pozorišta Atelje 212.

Nagrada Ružica Sokić
foto: Kurir

"Moje prezime mi nalaže da se ponašam dostojanstveno i u skladu sa onim što se od mene očekuje. Meša Selimović je moj deda-stric čovek je pisao sve što je napisao iz nepresušne potrebe za tim činom. I dobio mnogo književnih priznanja. Ne može ceo vek, cela porodica da se šlepuje na njegov individualni rad. Ja to nikada nisam ni činila, isticala, a ponajmanje koristila. Posle ovakvog odgovora, nadam se da neću morati nanovo da odgovaram na ovo jedno te isto pitanje."

Prethodne laureatkinje ove nagrade su Kalina Kovačević, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Milica Gojković i Jovana Stojiljković, a Specijalno priznanje 2016. dobila je Jelena Blagojević.

Nagrada Ružica Sokić
foto: Kurir

Prethodne laureatkinje ove nagrade su Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Milica Gojković i Jovana Stojiljković, a Specijalno priznanje 2016. dobila je Jelena Blagojević.

Na kraju dodele nagrada obratila se i Hana Selimović, kojoj je priznanje uručio Radoslav Zelenović.

01:40

Hana Selimović govor

Od poznatih su viđeni Radoslav Zelenović, Anica Dobra, Tatjana Mandić Rigonat, kao i Vesna Stanković.

Kurir.rs

Bonus video:

02:31

MAJKA MARINKA MADŽGALJA U SUZAMA: Ja njega ČEKAM! Nikad neću prihvatiti da nije tu! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track