"MORAO SAM DA SPAVAM U ŠTALI S PRASIĆIMA I KOKOŠKAMA" Biković o mukama sa snimanja SLUGE, a evo šta ga čeka u drugom delu filma
Foto: Zoran Jevtić

INTERVJU

"MORAO SAM DA SPAVAM U ŠTALI S PRASIĆIMA I KOKOŠKAMA" Biković o mukama sa snimanja SLUGE, a evo šta ga čeka u drugom delu filma

Kultura -

Godina u kojoj obeležava deset godina karijere u Rusiji glumcu Milošu Bikoviću je počela premijerom ostvarenja "Izazov", prvog filma snimljenog u svemiru, a 2023. završava premijerom nastavka "Sluge" reditelja Klima Šipenka.

S prvim delom upisao je svoje ime zlatnim slovima u istoriju ruske kinematografije, jer je postao najgledaniji film svih vremena u tamošnjim bioskopima. Pred Šipenkom i Bikovićem je zadatak da i od "Sluge 2" naprave sličan uspeh, o čemu dramski umetnik govori za TV Ekran pred prvo prikazivanje u Moskvi i Beogradu.

Sluga, film Sluga, film Sluga 2
foto: Yellow, Black and White

Da li nastavak može da ponovi uspeh prvog dela?

- Može i da ga prevaziđe. Gledao sam ga i film je odličan. Po mom mišljenju, bolji je od prvog. Raskošniji.

Nova priča i stari likovi... Šta čeka vašeg Grišu?

- Griša je u svom procesu sazrevanja shvatio da treba da nauči druge ljude onome što su njega naučili u prvom delu. Rešio je da na drugima primeni program kroz koji je sam prošao. Sad mu je zadatak da "prevaspita" razmaženu maminu ćerku koja se ponaša kao i on u prvom delu.

Sluga, film Sluga, film Sluga 2
foto: Yellow, Black and White

Prošli put su vam neke scene zadale velike muke, da li je bilo anegdota i u nastavku snimanja?

- Ovog puta sam morao da igram princa i plešem valcer u vrlo nezgrapnim kostimima, koji nimalo ne olakšavaju taj posao. Bilo je borbi i jahanja. Međutim, na vreme sam uzeo antialergene, pa nije bilo problema kao u prvom delu, kad sam morao da spavam u štali s prasićima i kokoškama. Ima veoma lepih scena vožnje čamcima po kanalima Petrograda. Prikazujemo jedan novi svet balova, raskošnih dvorana i kostima, konja i sablji, grofova, prinčeva i predivnih vrtova. Biće to vizuelno veoma bogat film.

film Izazov, Miloš Biković
foto: Promo

Radili ste sa istim rediteljem Klimom Šipenkom i film "Izazov". Možete li da uporedite ta dva projekta?

- Teško ih možemo porediti. Imaju malo šta zajedničko, osim što ih je radio Klim Šipenko i što su oba filma ušla u istoriju, jedan kao najgledaniji svih vremena, a drugi kao pionirski poduhvat kinematografije u svemiru. "Izazov" je drama u svemiru, a "Sluga" komedija u prošlosti. Oba su vizuelno spektakularna, ali "Sluga 2" će vam dati vrlo dobru porciju prazničnog raspoloženja.

Klim Šipenko
foto: Nenad Kostić

U Srbiji je veliku pažnju izazvala vaša promena boje kose u plavo za potrebe snimanja serije "Dajte šou", u kojoj igrate pevača Kirila Artemijeva.

- Obećavam da to neću više raditi. Sada bez šale, serija izlazi sledeće godine, a ja sam snimio tri pesme kao junak projekta koji prati život pop pevača i njegove lomove u svetu šou-biznisa i rijaliti antikulture.

Lagano okrećete leđa veoma uspešnoj godini za vas, šta vas na poslovnom planu čeka u 2024?

- Ne mogu da govorim o tome, ali jedna lepa godina, nadam se.

Kurir.rs/ TV Ekran

Bonus video:

02:09

MILOŠ BIKOVIĆ OTKRIO DA LI JE BIO U SVEMIRU: Spremao sam se za kosmonauta i vozio se avionom u slobodnom padu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track