NIKAD SE NE POJAVLJUJU ZAJEDNO: Nju gledate na TV a niste znali da je žena čuvenog Slavka Štimca (FOTO)
Foto: Ana Paunković

FOTO

NIKAD SE NE POJAVLJUJU ZAJEDNO: Nju gledate na TV a niste znali da je žena čuvenog Slavka Štimca (FOTO)

Kultura -

Iako je pred publikom preko pedeset godina, od kada je 1972. godine prvi put stao pred kamere u filmu „Vuk samotnjak“, o privatnom životu Slavka Štimca zna se vrlo malo.

On retko i vrlo nerado daje intervjue, a ne voli da svoju intimu deli javno, te mnogi ne znaju ni ko je njegova supruga. Slavko je u braku sa Vesnom Golubović, koja je i sama izuzetno poznata, a kao i njen suprug i ona se drži dalje od medija.

Slavko Štimac
foto: Marko Smiljković

Vesna je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a već naredne preselila se u Njujork.

- Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: „Srpske junačke pesme“ i „Novi zavet“. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem - ipričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

U „Velikoj jabuci“ odlično se uklopila u umetnički milje. Autorka je mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

Uprkos svemu, odlučila je da se vrati u Beograd, gde se posvetila onome za šta se školovala.

Vesna i Slavko ne mogu se sresti na javnim dešavanjima, niti na „in“ mestima za odmor. Njihovi prijatelji kažu da umetnički par trenutke predaha koristi za obilazak hercegovačkih manastira, gde rado prisustvuju liturgijama.

(Kurir.rs/Hello/A.G.)

Bonus video:

01:25

Slavko Štimac dobio nagradu Pavle Vujsić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track