ARSENIJE TUBIĆ I SLAVEN DOŠLO: Problem glumaca je SUJETA, a nas dvojica nemamo nesuglasice i možemo da kažemo jedan drugom SVE
Foto: Dalibor Tonković

INTERVJU

ARSENIJE TUBIĆ I SLAVEN DOŠLO: Problem glumaca je SUJETA, a nas dvojica nemamo nesuglasice i možemo da kažemo jedan drugom SVE

Kultura -

Glumci Slaven Došlo i Arsenije Tubić godinama igraju zajedno u Pozorištu na Terazijama, ali su uvek jedno drugom alternacija.

Iako su do sada u ovom muzičkom teatru, koji danas proslavlja 74. rođendan, najčešće igrali romantične prinčeve, nedavno su se publici predstavili u potpuno novom svetlu, i to kao Karlos u komadu Nebojše Bradića "Žene na ivici nervnog sloma".

U razgovoru za Kurir opisuju na koji način se međusobno podržavaju i prisećaju se zajedničkih anegdota.

Slaven Došlo, Arsenije Tubić
foto: ATA Images

Treći put ste talija jedno drugom. Kako izgleda biti alternacija?

Slaven: Bez Arsenija bih umro (smeh). Imamo dobru komunikaciju, svako ima svoj pristup, ali u taktičnom smislu veoma dobro funkcionišemo. Svi mnogo radimo, a često se neko i razboli. Proces mora normalno da se odvija. Muzičko pozorište ima 100 učesnika po komadu i dovoljno je da samo jedan nije prisutan, stvari neće ići svojim tokom. Zato, hvala ti, Arsernije, na svemu.

Arsenije: Meni je mučno, njemu je katastrofa (smeh). Kod alternacija je veoma bitno ko je kolega koji je prekoputa tebe. Veliki je problem kada među glumcima postoji sujeta, jer je onda gotovo nemoguće deliti ulogu. Drago mi je što je Slaven prekoputa mene, jer nemamo nesuglasice i možemo otvoreno da kažemo jedan drugome sve. Kao da imaš još jednog reditelja, koji ti pomaže da vidiš sebe iz neke izmeštene perspektive.

Mjuziklom "Žene na ivici nervnog sloma" Nebojša Bradić se vratio na velika vrata Pozorišta na Terazijama. Kako ste reagovali na poziv?

Slaven: Volim da radim s Nebojšom, dopada mi se njegov način rada. Lepo se snalazi sa velikim ansamblima. U mjuziklu "Brodvejske vragolije" najveći problem mi je bio da naučim da stepujem, pa sam se sada iznenadio što ne moram da dubim na glavi i žongliram (smeh).

Arsenije Tubić
foto: Dalibor Tonković

Publika vas je videla u drugačijem svetlu.

Arsenije: Slaven i ja uglavnom tipski dobijamo da igramo prinčeve. Valjda što smo mladi smo i lepi (smeh). Zanimljivo je što smo prvi put dobili priliku da izađemo iz tog kalupa lepotana i odigramo karakteran lik.

Slaven: Na primer, Antonija Banderasa ceo život gledamo na filmu kao nekog dasu pred kim svi padaju, a u "Ženama na ivici nervnog sloma" je smotani čovek koji bi veoma želeo da bude zavodnik, ali mu baš ne ide. Tako je i nama beskrajno duhovito što radimo nešto drugačije.

Kako se borite sa tremom pred premijeru?

Arsenije: Slaven mi donese čokoladicu, a kad ga pitam da li će gledati predstavu, kaže: "Ne, ne, idem ja, samo sam ti doneo čokoladicu."

Slaven: Podržavamo se, ali i dalje ne znamo ko kad igra. I svejedno je, navijaš za kolegu da bude najbolji što može.

Arsenije Tubić
foto: Dalibor Tonković

Čini se da se Pozorište na Terazijama sve više podmlađuje.

Arsenije: Oseća se u vazduhu smena generacija. Došao sam 2021. godine sa mnogo novih ljudi. Mlađa generacija je počela da vuče one koji su tu godinama i unosi im novu energiju.

Slaven: Bitni su i komunikacija i manjak sujete koji je očigledan u celom ansamblu.

Šta biste preporučili sa repertoara?

Arsenije: Volim "Producente", to je bilo uigrano i dobro, a sad se obnavlja. Preporučio bih "Zonu Zamfirovu", "Čikago" i ostale kultne. Revija "Noć na Terazijama" je postala prava šećerlemica, pustiš mozak na ispašu i ne razmišljaš o problemima. Oseti se čarolija. Ko nije pogledao "Flešdens", obavezno da pogleda.

Slaven: "Zonu" i "Čikago". Najviše volim brodvejske komade.

Slaven Došlo, Arsenije Tubić
foto: ATA Images

Imate li anegdote sa priprema?

Arsenije: Zovite Vujketa za anegdote (smeh).

Slaven: Stalno izvrćem reči songova, pa uvek postoji šest verzija koje nisu baš za scenu.

Da li se to događalo i sa Bajaginim pesmama?

Slaven: Nekad znam da mešam "Ulica voli ritam tvojih koraka" i "Dobro jutro", nikad ne znam ko peva koju strofu. Veći mi je problem da otpevam nezvaničnu verziju na sceni (smeh).

Slaven Došlo, Sa druge strane jastuka
foto: Dalibor Tonković

Arsenije: Meni se desilo u "Flešdensu" da stanem, a muzika je krenula. Muk na sceni. Sufler me gleda, svi me gledaju. Ma užas živi. Počeo sam da mumlam (smeh). Za ovakav tip žanra mora da vlada velika koncentracija. Čim ti malo sklizne misao, ne valja. Kao na traci si.

Slavene, šta se krije iza vaše promene frizure?

Slaven Došlo
foto: Miloš Nadaždin

Slaven: Uloga u filmu "Stranci u noći". I super mi je došla promena. Ne moram više da stavljam ništa na kosu. Samo se probudim i spreman sam da krenem.

Arsenije, kakvi su vaši planovi?

Arsenije: Da izađem malo sa televizije. Posle serije "Igra sudbine" želim da se bacim u druge vode.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:26

SLAVEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track