U "AZBUCI" NIŠTA NIJE PRST U OKO: Anja Mandić o novoj sezoni serije koja u fokus stavlja savremeno majčinstvo
Foto: Contrast Studios

tribina

U "AZBUCI" NIŠTA NIJE PRST U OKO: Anja Mandić o novoj sezoni serije koja u fokus stavlja savremeno majčinstvo

Kultura -

U Kući Đure Jakšića u Skadarliji održana je u subotu uveče tribina posvećena nastavku serije "Azbuka našeg života", koja stiže na male ekrane 4. januara na Superstar kanalu. Druga sezona priče Jelene Bajić Jočić samo se koristi motivima dela Mirjane Bobić Mojsilović "Tvoj anđeo čuvar".

Azbuka našeg života
foto: Promo

Razgovor je vodila Vesna Vukajlović, a pored kreatorke ove popularne TV sage, gošća je bila i glumica Anastasija Anja Mandić.

- Moje uzbuđenje je veliko pred premijeru. Presečena mi je pupčana vrpca, a bebu još nisam videla. Poslednju klapu smo snimili u martu. Nije prošlo mnogo vremena, ali ne mogu da složim šta sam sve snimala - priznala je glumica.

Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

Nastavak ima 11 epizoda, a nastao je u saradnji "Kontrast studija" i Telekoma Srbije.

- Prva sezona je prikupila neku dobru energiju. Mnoge serije liče jedna na drugu, a "Azbuka" je kažu bila osveženje. Mislim da smo uradili dobar posao. Teško je da se održi nivo kad jedan proizvod postigne veliki uspeh. Bila je velika odgovornost na autorima i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja gledalaca. Meni je bilo važno da nova sezona bude i sveža i drugačija od prethodne. Naša serija govori, kao što i sam naziv kaže, o životu kao takvom. Mi se menjamo. To je bio naš koncept - otkrila je rediteljka.

Azbuka našeg života, Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

Prvih deset epizoda "Azbuke" rađeno je po motivima knjiga "Muška azbuka" i "Azbuka mog života" Mirjane Bobić Mojsilović. Nove epizode serije izlaze iz okvira romana. Likovi nastavljaju svoje živote dalje, sudbinski točak se kotrlja u novim, nepoznatim smerovima. U drugoj sezoni, u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije.

Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović. Njihovi putevi naizgled se razilaze. Dok Uroš sa Anom gradi novi život, Vesna nastavlja sama i donosi odluku da se posveti sebi i svom poslu, pronalazeći radost i svoju svrhu u tome.

Iznenada, i jedno i drugo se suočavaju sa okolnostima koje će trajno uzdrmati ovaj novonastali životni balans. Uporedo sa njihovim, plete se i niz paralelnih priča i epizoda, koje će gledaocima doneti sve što je svojstveno ovoj modernoj bajci - životne trenutke pune iskrene emocije, uz preplitanje pitkog, inteligentnog humora i teških dramskih momenata.

Azbuka našeg života, Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

- Scenario je pisan od belog papira. Motiv iz njene knjige nam je bio samo inspiracija. Anja je gost na tribini jer njen lik ima zanimljivu priču. U drugoj sezoni jedna od tema je majčinstvo i kako savremena i uspešna mlada žena proživljava majčinstvo. Kroz lik Anje govorimo o potrebi za majčinstvom - rekla je kreatorka serije.

Anja Mandić
foto: Ana Paunković

Anja Mandić je priznala da je pročitala scenario u dahu.

- Retko su takvi trenuci. U "Azbuci" ništa u priči nije prst u oko ili palo s Marsa i nametnuto. Kod nje je sve logično. Retki su takvi autori. Sudbina moje Lidije i njena potreba za ljubavlju je nešto što nam je društvo nametnulo. Međutim, ovde se stvari raspletu da ne postoji nikakva mržnja - priznala je glumica.

Jelena Bajić Jocić
foto: Contrast Studios

Na kraju tribine Jelena Bajić Jočić je otkrila da sprema i još jedan nastavak.

- S trećom sezonom biće kraj priče. Volela bih da radim i nešto drugo - zaključila je rediteljka.

Kurir.rs

Bonus video:

02:14

VERUJEM U CRNU MAGIJU! Glumac iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track