SPREMA SE MJUZIKL PO KULTNOM FILMU: Za 75 godina Terazija stiže novi "BALKAN EKSPRES"!
Foto: Printskrin

lepe vesti na dan pozorišta

SPREMA SE MJUZIKL PO KULTNOM FILMU: Za 75 godina Terazija stiže novi "BALKAN EKSPRES"!

Kultura -

Pozorište na Terazijama proslavilo je juče 74. rođendan dodelom nagrada i specijalnim muzičko-scenskim programom "Na pragu jubileja", u kojem su učestvovale sve generacije jedinog našeg muzičkog pozorišta - od legendi Radeta Marjanovića i Tanje Bošković, do najmlađih članova Slavena Došla i Dušana Svilara.

Rade Marjanović
foto: Zorana Jevtić

- Ovaj kolektiv je uvek imao svoju energiju, svoju snagu, svoju veliku ljubav prema tom poslu, koji je i velika umešnost, što je vrlo važno. Zato sam tvrdio stalno da Pozorište na Terazijama, kao specifično pozorište, mora da ima svoj ansambl. Mi nemamo škole za mjuzikl, mi školujemo taj kadar - naglašava Rade Marjanović, v. d. upravnik Pozorišta na Terazijama.

Film Balkan ekspres
foto: Printskrin

Specijalni rođendanski program na pragu jubileja na Terazijama igra se još danas i sutra, a do kraja godine "Zona Zamfirova", "Flešdens" i "Žene na ivici nervnog sloma", a naredne godine kreće jubilarna 75. godina.

- Ulazimo spremni u 2024. godinu. Našu kuću je osnovao bard sa ovih prostora Lola Đukić, koji je rekao: "Pozorište mora da bude na Terazijama". Pregovori za nove naslove su toku, ali čekamo da potpišemo ugovore. Mogu samo da najavim da će jedan od novih mjuzikla biti kultni film koji je volela cela Jugoslavija - "Balkan ekspres" - otkrio je za Kurir ekskluzivno Marjanović, koji kaže da još uvek ne zna ko će to režirati, a ni podelu. Songove za njega radio je čuveni Zoran Simjanović.

Film Balkan ekspres
foto: Printskrin

Film "Balkan ekspres" nastao je u režiji Branka Baletića. Glumačku ekipu činili su Dragan Nikolić, Bora Todorović, Tanja Bošković, Velimir Bata Živojinović i Olivera Marković, ali i Toma Zdravković.

Film Balkan ekspres
foto: Printskrin

U drugom delu igrale su i Anica Dobra i Ena Begović. Reč je o zabavnoj, oštroumnoj satiri, a radnja je smeštena na početak Drugog svetskog rata. Grupa prevaranata i lopova odlučuje da se predstavi kao muzička grupa Balkan ekspres. Putuju zemljom i međusobno se utrkuju da vide ko može više da mazne, smulja, obrlati ili otme od bezazlenih građana. Njihov talenat je stavljen na probu kad se nemački oficir zaljubi u pevačicu, a oni odlučuju da ga iskoriste kako bi im svima nabavio važna lična dokumenta. Ali život nikad nije lak i, kad desetogodišnjoj Jevrejki zatreba pomoć u skrivanju od SS trupa koje žele da je odvedu u koncentracioni logor, grupa lopova ne samo da odlučuje da zaštiti devojčicu već se udružuje s pokretom otpora da bi se otarasili više nemačkih oficira istovremeno.

Kurir.rs

Bonus video:

03:19

STIŽE NOVI MJUZIKL: Dragana Mićalović priznala šta želi na PROFESIONALNOM PLANU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track