PRVO JE POČELA DA MU TRNE RUKA, A ONDA... Voja Brajović je operisao TUMOR NA MOZGU samo dan nakon odigrane predstave
Foto: Dragana Udovičić

borac

PRVO JE POČELA DA MU TRNE RUKA, A ONDA... Voja Brajović je operisao TUMOR NA MOZGU samo dan nakon odigrane predstave

Kultura -

Glumac Voja Brajović jedno je od omiljenih imena naše kulturne scene. Iza sebe ima brojne uloge, kojima se zlatnim slovima upisao u istoriju domaće kinematografije.

Istinsku slavu doživeo glumeći ulogu Tihog u "Otpisanima“ i ta rola ga i dan danas, na neki način, obeležava. Odigrao je i značajne role na daskama koje život znače, te je svaki komad u kome glumi gotovo uvek rasprodat do poslednjeg mesta.

Otpisani
foto: Printscreen YouTube

Međutim, život zna da piše romane, pa je tako pre gotovo dve decenije nakon odigrane predstave, operisao tumor na mozgu.

Borba za život počela je kada je osetio da mu povremeno trne ruka. Prvo je to pokušao da ignoriše i pripiše premoru ili da poveže sa nekim drugim simptomima. Međutim, ubrzo je počeo da se javlja bol, a onda su simptomi postali učestali. Brajović je posetio lekara.

Rezultati su pokazali da ima tumor na mozgu. Ono što je bilo olakšavajuće kod ove teške dijagnoze, to je da je bolest otkrivena na samom početku, te da nije pokazivala znake ozbiljne progresije. Po mišljenju stručnjaka, jedna hirurška intervencija bila je dovoljna za potpuno izlečenje.

Branko Cvejić, Komemoracija, JDP, Voja Brajović
foto: Stefan Stojanović Mondo

Naš glumac rešio je da iskoristi pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapiji, odnosno intervenciji.

O ovome nije mnogo govorio jer nije želeo da opterećuje kolege i prijatelje. Nakon operacije, brzo je pušten iz bolnice, a ono što je posebno bilo zanimljivo - pre napuštanja ustanove želeo je da se sa stručnjacima posavetuje oko svoje ljubavi iz mladosti - boksa.

"Mogu li nazad u ring, Jokso?", upitao je lekara.

Voja Brajović
foto: Nebojša Babić

"Samo ti šibaj, Vojo, i ne osvrći se", odgovorio je lekar, prenosi Hello.

Brzo se nakon operacije vratio svojoj najvećoj ljubavi - glumi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:34

Voja Brajović o preuzimanju tela Dejana Mijača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track