"SVAKU ŽELJU U 2023. SAMA SEBI SAM ISPUNILA" Milena Radulović o turbulentnoj godini, dočeku, Ognjenu i novoj ulozi u ŠPANIJI
Foto: Milena Arsenić

novogodišnji intervju

"SVAKU ŽELJU U 2023. SAMA SEBI SAM ISPUNILA" Milena Radulović o turbulentnoj godini, dočeku, Ognjenu i novoj ulozi u ŠPANIJI

Kultura -

Glumica Milena Radulović poslednjih godina ostavila je značajan trag ulogama u serijama "Besa", "Pet", "Državni službenik", "Beležnica profesora Miškovića", filmovima "Toma", "Trag divljači", "Balkanska međa" i "Superdeep". Ipak, u 2024. godine gledaćemo je prvoj špansko-srpskoj produkciji "Ožiljak".

U novogodišnjem razgovoru za Kurir Milena prvi put govori o ulozi Irine, ali otkriva da će novogodišnje praznike provesti u zagrljaju svog dečka, reditelja i muzičara Ognjena Jankovića.

Ožiljak
foto: Branimir Milovanović

Novu seriju "Ožiljak", čiji je jedan od koproducenta Telekom Srbija, radite za Amazon. Kako su vas odabrali za glavnu ulogu?

- Za ovu ulogu me je pozvala producentkinja Tea Korolija iz produkcije "Adrenalin", koja nas je prerano napustila. Bila sam uključena u razvoj celog projekta. Tea je pročitala knjigu "Ožiljak" i predložila mene za glavnu ulogu. Pala sam joj na pamet da igram Irinu. Dobila sam prvi kasting još sredinom 2022. godine. Počela sam odmah da učim španski u slučaju da dođe do neke dalje saradnje, da bih bila što spremnija. - Godinu dana sam radila različite probe dok konačno nisam dobila ulogu.

Igrate Ruskinju kao i u romanu?

- Igram na ruskom, koji govorim tečno. Irina dolazi u Španiju da osveti smrt svojih roditelja i svoju sestru. Koristim se sa španskim i ruskim. Nova uloga mi je dala mogućnost da naučim svašta novo. Radeći u Moskvi s njihovim produkcijama sam mnogo naučila. U seriji igraju i neki naši glumci, pa nemam osećaj da mi je daleko.

Ožiljak, serija Ožiljak
foto: Promo

Kakav je španski jezik za učenje?

- I dalje ga učim. Cilj mi je da ga govori na nekom visokom nivou kao ruski i engleski. Španski je lakši od ruskog. Mnogo lakše sam ga progovorila. Moguće da su na to uticale španske serije koje sam gledala u detinjstvu "Korak napred" i "Seranovi". Ruska gramatika je puno teža i izgovor.

Kako izgleda raditi za Amazon, koji je svetska produkcija?

- Serija ima tri reditelja. Proces rada je takav da seriju snimamo po redu. Nikad nisam radila na taj način.

Hoćemo li čuti srpski u seriji?

- Imam scena na srpskom, samo što mi je bio izazov da govorim srpski s ruskim akcentom.

serija Frust, Danis Tanović
foto: FIREFLY Promo

Gledaćemo vas naredne godine u seriji "Frust", koju ste radili s "Fajerflaj produkcijom", a potpisuje je dobitnik Oskara Danis Tanović. Kakva je vaša uloga?

- Serija "Frust" obrađuje zanimljivu temu jer se bavi pitanjem šta je sudbina i posledice koje društvo nanosi osetljivom pojedincu. On uzima stvar u svoju ruke. Svuda u svetu je prisutan radikalni aktivizam. Imam malu ulogu i divnog partnera Albana Ukaja i po toj saradnji pamtim to snimanje. Danis je duhovit i znam dosta stvari.

Miroslav Mika Aleksić, Viši Sud, suđenje Miki Aleksiću, Mika Aleksić, Milena Radulović
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Kako ste zadovoljni godinom iza sebe?

- Turbulentna godina je iza mene. Imala sam osećaj da je dugo trajala. Nije bila od onih koje su mi proletele. U prvom delu nisam radila, pa sam samo učila španski i putovala. Mislim da sam 2023. najviše kratkih putovanja napravila. Počela sam u drugom delu da radim. Godinu završavam i čekam u Španiji. Ne radimo samo tri dana, pa će Ognjen doći i biti s mnom. Imala sam i to suđenje. Mislim da ova godina vredi za tri. Mnogo čemu me je naučila. Nisam naučila samo španski nego sam i sazrela i shvatila šta čovek može da radi kad ima napretek slobodnog vremena. Bila je dobra, ali nije bila laka.

Koju ćete odluku doneti 1. januara 2024?

- Zadovoljna sam svojim životom. Neću početi od prvog da treniram i da se hranim zdravo, jer to već radim (smeh). Mislim da sam sada sama sa sobom okej. Volela bih da živim. Trenutno nemam nekih želja. Ispunila mi se želja da dobijem ovu veliku ulogu i otvorim i Španiju kao neko novo tržište. Trudim se da sama sebi ispunim želje.

Milena Radulović
foto: Nenad Kostić

Koja je vaša novogodišnja želja?

- Želim svim ljudima da budu zdravi, da vole i izdrže (smeh). Generalno bih najviše volela da prestanu ratovi u Ukrajini i Izraelu. Tu želju bih tražila da mi Deda Mraz ispuni.

Kurir.rs

Bonus video:

02:21

NADA OBRIĆ O UNUCI MILENI RADULOVIĆ: Postavila sam u situaciju zlostavljanja, reagovala sam kao majka, a film o Tomi NEĆU GLEDATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track