U SUSRET NOVOM JUBILEJU ZA BATU ŽIVOJINOVIĆA: Jedan od najpopularnijih naših glumaca u svetu dobio je specijalnu poštansku marku
Foto: Vuk Branković

možda niste znali

U SUSRET NOVOM JUBILEJU ZA BATU ŽIVOJINOVIĆA: Jedan od najpopularnijih naših glumaca u svetu dobio je specijalnu poštansku marku

Kultura -

U čast legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića danas je u prostorijama PTT muzeja održana promocija poštanske marke iz edicije ''Bata Živojinović - velikan filmske umetnosti''.

Na ovaj način Pošta Srbije prvi put u istoriji srpske filatelije objavila je prigodnu poštansku marku na prelazu dve godine kako bi obeležila dva jubileja.

Velimir Bata Živojinović, poštanska marka, Dina Živojinović
foto: Vuk Branković

U godini iza nas proslavljeno je 50 godina od premijere filma "Sutjeska" u kome Bata tumači naslovnu ulogu, a 2024. godine biće obeleženo 55 godina od premijere filma "Most".

Ovim se ukazuje izuzetno poštovanje lika i dela Velimira Bate Živojinovića, globalno najpoznatijeg glumca sa ovih prostora, koji je prvi objedinio dva jubileja na jednoj poštanskoj marki.

Velimir Bata Živojinović, poštanska marka, Dina Živojinović
foto: Kurir

Na promociji je ispred porodice Živojinović okupljene pozdravila unuka slavnog glumca i direktor fondacije "Velimir Bata Živojinović" koja je trenutno u fazi osnivanja Dina Živojinović, kao i Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

- Zahvaljujem se, u ime porodice Živojinović, zbog načina na koji Pošta Srbije održava sećanje na našeg Batu. U vremenu kada su umetnost i komunikacija u središtu digitalizacije, ne možemo osporiti moć rukopisa, niti darove kojima se umetnici služe kako bi preneli svoje emocije na papir. Bata će živeti onoliko dugo koliko ga se mi budemo sećali i pominjali. Hvala Vam što ovu 2023. godinu završavamo u duhu jedinstva i što delimo zajedničke vrednosti - istakla je Dina Živojinović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:26

BATA ŽIVOJINOVIĆ KORISTIO PRIJATELJSTVO SA TITOM ZBOG OVOGA! Pavlov otkrio malo poznate detalje: Iz straha NIKO NIJE PROVERAVAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track