"ZA 2 MESECA STIŽE PRINOVA" Miodrag Radonjić: Ljubav koju delimo jedni s drugima za BOŽIĆ treba da očuvamo tokom cele godine
Foto: Zoran Jevtić

INTERVJU

"ZA 2 MESECA STIŽE PRINOVA" Miodrag Radonjić: Ljubav koju delimo jedni s drugima za BOŽIĆ treba da očuvamo tokom cele godine

Kultura -

Glumcu Miodragu Radonjiću godina 2023. ostaće u najlepšoj uspomeni. Za njega najveća vest je bila da će po drugi put postati otac, ali i da je Beogradsko dramsko pozorište postalo njegova matična scena. Za Kurir Radonjić najavljuje nove uloge, ali govori i o porodici i drugom sinu koji stiže za nekoliko meseci.

Krajem godine dobili ste posao.

- Prošlo je 12 godina od mog diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i tek sada sam dobio prvi posao. Šta ti je život, sada mogu da budem dobar primer za mlade ljude da nikad nije kasno.

Miodrag Radonjić
foto: Zoran Jevtić

U BDP igrate u hit predstavi "Laž". Kakve vas uspomene vežu za ovo pozorište?

- Prvu predstavu sam ovde radio još 2011, "Usamljeni zapad" po tekstu Martina Makdone. Bila je to diplomska predstava Mateje Popovića i Uroša Jakovljevića. Toliko je bila uspešna da je postala deo repertoara. Kasnije sam zaigrao u "Praznom gradu" sa Stefanom Kapičićem. On je otišao u Ameriku, pa je nismo igrali. Od 2020. godine, na poziv Juga Radivojevića, došao sam da igram "Baal", kasnije "Laž". Igrao sam i u kultnoj predstavi "Kad su cvetale tikve". Radujem se novim ulogama.

"Laž" se igra na kartu više. Da li ste iznenađeni s podatkom da je nju pogledalo više od 20.000 ljudi?

- Znao sam da će biti uspešna. Međutim, nisam očekivao da ćemo je igrati mesec dana svako veče pred punom salom. Nismo mogli za nju da nabavimo karte ni za naše prijatelje.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Šta je vama obeležilo 2023?

- Saznanje da ću dobiti sina. Meni je porodica uvek na prvom mestu.

Kad stiže naslednik?

- Ušli smo u sedmi mesec. Za dva meseca stiže još jedan član porodice Radonjić. Nismo se odlučili još za ime. Milica i ja ćemo ga zajedno odabrati. Kurir će prvi znati (smeh).

Miodrag Radonjić
foto: Zoran Jevtić

Koje odluke ćete se držati u 2024. godini?

- Trudiću se da radim na empatiji. Pogledajte šta se dešava u svetu. Mi moramo da se vratimo čoveku. Čovek je čoveku najpotrebniji, inače će da budu skandali.

Da li trudnoća supruge Milice diktira to kako ćete proslaviti Božić?

- Gledaćemo da budemo u prirodi na svežem vazduhu. Meni prija kad odemo na neko putovanje. Danas je svež vazduh postao luksuz. Božić je praznik koji se obeležava u krugu porodice. Ranijih godina smo ga provodili kod mojih na Vlasini ili u Crnoj Gori. Često odluku o nekom putovanju donosimo danas za sutra, jer to diktiraju moje obaveze oko snimanja i koliko daleko može da se putuje.

Sluga, premijera
foto: Damir Dervišagić

Šta za vas predstavlja najradosniji hrišćanski praznik?

- Božić je vreme kad se okupljamo. Nažalost, to se sve pretvorilo u - hajde da obavimo šta treba, pa idemo dalje. Mislim da ljubav koju delimo jedni s drugima za Božić treba da očuvamo tokom cele godine, a ne samo tih nekoliko dana.

Gledaćemo vas vrlo brzo kao gosta u trećoj sezoni serije "U klinču". Kakva je vaša uloga?

- Igram dva brata blizanca, koji su filmski reditelji. Jedan je agresivan i frojdovski nastrojen, a drugi topao, nežan i mekan.

Miodrag Radonjić
foto: Zoran Jevtić

Da li će se prepoznati neki naši reditelji?

- Ne verujem. Uzore sam tražio u strancima, a njih dvojica su iz Meksika. Moj zadatak je bio da režiram veliki holivudski film.

Završili ste i snimanje filma "Volja sinovljeva". Šta očekuje publiku?

- Prvi put se kod nas radi jedan postapokaliptički film. Verujem da može da bude novo za našu publiku, a mene će videti opet u potpuno drugačijoj ulozi.

Imate li neostvarenih želja po pitanju uloga u pozorištu?

- Nismo razgovarali o novim ulogama. Moja želja je da radim - od klasika kao što su Čehov i Nušić do savremenih drama. BDP mi pruža velike mogućnosti.

Miodrag Radonjić
foto: Zoran Jevtić

Film "Indigo kristal", koji ste producirali, postigao je veliki uspeh. Imate li neke nove ideje?

- Dva filma koja trenutno razvijam s kolegama. Nadam se da će biti realizovana i uspešna.

Kad publika može da očekuje film "Južni vetar 3"?

- Plan je da ćemo ga snimati ove godine. Priča je postavljena i biće fantastična. To je sve što zasad mogu da kažem o tome šta čeka Baću.

Kurir.rs

Bonus video:

00:08

Miodrag Radonjić sa suprugom na premijeri filma Izazov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track