JEDNA SRPKINJA BIRALA JE DOBITNIKE ZLATNOG GLOBUSA: Nju svi dobro zanaju s malih ekrana, ali kao ćerku ovog čuvenog pevača
Foto: Profimedia

Ovo možda niste znali

JEDNA SRPKINJA BIRALA JE DOBITNIKE ZLATNOG GLOBUSA: Nju svi dobro zanaju s malih ekrana, ali kao ćerku ovog čuvenog pevača

Kultura -

Dodela druge po redu najprestižnije nagrade u Holivudu - 81. Zlatnog globusa - održana je u nedelju uveče po lokalnom vremenu u Los Anđelesu. Najviše nagrada pripalo je filmu "Openhajmer", reditelja Kristofera Nolana, koji je od osam nominacija odneo pet priznanja, uključujući i Zlatni globus za najbolji film."Jadna stvorenja", u režiji Jorgosa Lantimosa, proglašena su najboljim mjuziklom-komedijom.

Zlatni Globus
foto: Profimedia

Ostvarenje "Barbi", koje je imalo čak 10 nominacija, dobilo je samo dve nagrade. Veliki pobednik među serijama su "Naslednici".

Zlatni Globus
foto: Profimedia

- Dodela Zlatnih globusa održana je nakon najhaotičnije godine u istoriji Holivuda, posle višemesečnog štrajka pisaca i glumaca. Štrajk je okončan, ali ostavio je velike ekonomske posledice na produkciju filmova i serija - piše Varajeti.

Sandra Perović
foto: Promo

Za najbolje je glasalo 300 novinara, a među njima i glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS Sandra Perović.

Autorka emisije "Velika iluzija" završila je Pravni fakultet u Beogradu, a njeni intervjui sa čuvenim holivudskim zvezdama se godinama nižu. Razgovarala je tako pred kamerama sa Entonijem Hopkinsom, Natali Portman, Leonardom Dikaprijem, Šonom Konerijem, Nikolasom Kejdžom, Metom Dejmonom, Penelopom Kruz i mnogim drugim. Ona je prošle godine izabrana u Holivudu za novog glasača za dodelu prestižne nagrade Zlatni globus.

Slavko Perović
foto: Rts Printscreen

Blistavu karijeru bez ijedne mrlje ona je gradila godinama, a ono što o njoj znaju samo retki jeste činjenica da je njen otac, Slavko Perović, bio je popularni jugoslovenski pevač. Slavko je rođen 5. juna 1934. godine, proslavio se meksikanskim pesmama koje su šezdesetih godina 20. veka bile veoma popularne u Jugoslaviji.

Slavko Perović
foto: Rts Printscreen

Pevao je nekoliko pesama u duetu sa Nikolom Кarovićem i Silvanom Armenulić. Njegove pesme izdate od strane diskografske kuće Jugoton prodate su u milionskom tiražu. Proslavile su ga pesme "Mama Huanita", "Jedan dan života", "Čaša gorkih suza" i mnoge druge znali svi širom nekadašnje Jugoslavije. 2010. godine mu je Croatia records (bivši Jugoton) u ediciji "Zvijezde zauvijek" objavila dupli CD gde se našlo 56 originalnih snimaka od 1963 do 1969. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track