SVEČANOST U BIBLIOTECI GRADA BEOGRADA: Dodelom specijalnih priznanja obeležila 96 godina postojanja a tu je i NAGRADA ZA NAJMLAĐEG
Foto: Živorad Kuzmanović

slavlje

SVEČANOST U BIBLIOTECI GRADA BEOGRADA: Dodelom specijalnih priznanja obeležila 96 godina postojanja a tu je i NAGRADA ZA NAJMLAĐEG

Kultura -

Dodelom nagrada i prigodnim programom juče je u Biblioteci grada Beograda obeležen 96. rođendan ove značajne institucije kulture.

Biblioteka grada Beograda
foto: Živorad Kuzmanović

U proteklih godinu dana ova ustanova postala je bogatija za 158.574 člana, koji su ponosni vlasnici članske karte, a izdate su ukupno 1.298.022 jedinice građe.

Najveće interesovanje čitalaca izazvala su dela "Istorija pčela" Maje Lunde, "Lazar" Laša Keplera, "Bajni svete, gde si ti" Runija Salija, "Nikuda ne idem" Rumene Bužarovske i "Uznemireni ljudi" Frederika Bakmana.

Biblioteka grada Beograda
foto: Živorad Kuzmanović

Tadicionalno su juče dodeljena i priznanja. Nagrada "Marija Ilić Agapova" za najboljeg bibliotekara u Beogradu za 2023. jednoglasnom odlukom pripala je dr Desanki Stamatović, doktoru bibliotekarstva, bibliotekaru savetniku i redovnom profesoru Univerziteta u Beogradu u penziji.

Laskavu titulu i priznanje "Gligorije Vozarević" za izdavača godine ponela je izdavačka kuća "Agora".

Specijalno priznanje Biblioteke grada Beograda Čitalac godine za najaktivnijeg čitaoca u kategoriji deca juče je uručeno devetogodišnjem Dimitriju Miloševiću sa opštine Voždovac.

Čitalac godine Dimitrije Milošević
Čitalac godine Dimitrije Miloševićfoto: Živorad Kuzmanović

Kao poseban vid podsticaja najmlađih da čitaju, za učenike osnovnih škola do četvrtog razreda članarina je besplatna.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:43

BIBLIOTEKA KOJA JE NASTALA U GOSTIONICI: Osnovana pre 155 godina, gorela u požaru, a danas je simbol Srema (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track