CEO SVET ČEKA NASTAVAK "BELOG LOTUSA": Poznata uloga MILOŠA BIKOVIĆA i da li će se u seriji čuti srpski jezik?!
Foto: Beta Branislav Božić

lepe vesti

CEO SVET ČEKA NASTAVAK "BELOG LOTUSA": Poznata uloga MILOŠA BIKOVIĆA i da li će se u seriji čuti srpski jezik?!

Kultura -

Glumačkoj postavi treće sezone Emijem nagrađene HBO serije "Beli lotus" (The White Lotus) pridružuje se srpska filmska i TV zvezda Miloš Biković, zajedno s Kristijanom Fridelom, Morganom O'Rajli, Lekom Petrovardijem i Šalini Piris.

Beli lotus
foto: HBO

Vest o Bikoviću preneli su svi svetski mediji, a i dalje se spekuliše kako je postao deo podele i šta igra. Zasad je poznato da je ulogu dobio na kastingu, a fanovi nagađaju da će igrati Rusa i da nećemo čuti srpski u megapopularnoj serije.

Početak snimanja nove sezone planiran je za februar na ostrvima Samuj i Puket, kao i u Bangkoku, i pratiće novu grupu gostiju u čuvenom letovalištu "Beli lotus". Vlada Tajlanda je u okviru programa za podsticanja stranih koprodukcija podržati projekat sa 4,4 miliona dolara. Iako je produkcija već posetila Japan, gde su bili oduševljeni lokacijama, odluka je ipak da se serija seli u egzotične krajeve.

The White Lotus, Beli lotus
foto: HBO

- Tajlandska vlada je potvrdila promene u sistemu filmskih subvencija, koje sada iznose 30 odsto povrata na ime troškova ostvarenih u Tajlandu. U slučaju treće sezone serije, to znači 4,4 miliona dolara. Istovremeno, Japan uopšte nema takve subvencije - precizirala je Džordžina Poup, producentkinja.

Prethodno najavljena glumačka postava uključuje i Lesli Bib, Kari Kun, Doma Hetrakula, Džejsona Ajzaksa, Mišel Monagan, Parker Pouzi, Natašu Rotvel i Tejmi Taptimtong.

The White Lotus, Beli lotus
foto: HBO

Prva sezona, koja je premijerno prikazana u julu 2021. i smeštena je na Havajima, dobila je 20 nominacija za nagradu Emi u 13 kategorija, a osvojila je deset. Druga sezona, iz decembra 2022, smeštena je na Siciliji i dobila je 23 nominacije za Emija, uključujući kategoriju najbolje dramske serije. Druga sezona do sada je osvojila četiri nagrade Creative Arts Emmy uoči ceremonije dodele nagrada Emi, koja će se održati 15. januara 2024.

Tvorac, scenarista i režiser serije je Majk Vajt, koji je ujedno i izvršni producent uz Dejvida Bernada i Marka Kamina.

Bonus video:

00:50

Miloš Biković se fotografiše sa fanovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track