"DA LI JE MOGUĆE DA NEKO MOŽE OVOLIKO DA LIČI NA OCA?" Žika raznežio sve u ulozi legendarnog glumca Bore Todorovića u seriji TOMA
Foto: Sonja Spasić, Damir Dervišagić

dirljivo

"DA LI JE MOGUĆE DA NEKO MOŽE OVOLIKO DA LIČI NA OCA?" Žika raznežio sve u ulozi legendarnog glumca Bore Todorovića u seriji TOMA

Kultura -

Tokom praznika publika kraj malih ekrana mogla je da uživa u dugoočekivanoj seriji "Toma", koja prati život omiljenog boema Tome Zdravkovića.

Film Toma
foto: Aleksandar Letić

Serija je imala osam epizoda, a publika je imala priliku da vidi mnogo više scena nego u filmu. Dugo se pričalo i prepričavalo o dogodovštinama sa filmskog seta.

Žika kao čuveni Bora Todorović

A ipak, najveće interesovanje kod publike budila je informacija da će Žika Todorović igrati svog oca u seriji, legendarnog glumca Boru Todorovića.

Isečak iz serije podeljen je na društvenoj mreži TikTok, a korisnici su bili oduševljeni Žikinom izvedbom. Pa ni pozitivni komentari nisu izostali:

"Da li je moguće da može neko ovoliko da liči na oca, koliko Srđan na Boru, ovo je neverovatno", bio je samo jedan od komentara fanova, koji su se raznežili.

Još glumačkih legendi

Pored njega, Vojin Ćetković oživeo je lik još jedne glumačke legende - Dragana Nikolića.

U poslednoj epizodi serije, kad je Tomina bolest već poodmakla, on dolazi na splav sa doktorom (kog tumači Petar Benčina) gde ga dočekuju prijatelji, Bora i Gaga Nikolić, ali i Tanja Bošković koju tumači Milica Janevski.

serija Toma, Telekom Srbija
foto: Aleksandar Kujučev

Dok Žiki svakako nije bilo teško da uđe u ulogu svog oca, Milica Janevski je glasom i stasom poprilično skinula Tanju Bošković. Ćetković nije imitirao Gagu, već je na sebi svojstvren način pokušao da iznese šarm gradskog mangupa, kakav je bio Nikolić.

Pored ove plejade velikana, u filmu i seriji se pojavljuju i likovi Silvane Armenulić, Mike Antića, Kemala Montena, Zorana Radmilovića, Davorina Popovića, Lepe Lukić, Tozovca, Danke Novović i mnogi drugi.

Gaga Nikolić i Toma

Legendarni pevač i slavni glumac bili su drugari iz kafane. Toma je voleo da dolazi u bife Ateljea 212, gde je Gaga provodio dane i noći. Nikolić nikad nije bio neki pevač, ali njegove interpretacije nikog nisu ostavile ravnodušnim. Pevao je i Tomi.

Dragan Nikolić
foto: Dragana Udovičić

Režiser filma "Kad budem mrtav i beo" Žika Pavlović je na vašaru u Svilajncu mislio da se Gaga zeza, kada je, kao Džimi Barka, onako otpevao "Pred svaki izlazak u grad...". Toma Zdravković se smejao, a posle plakao, kada mu je Gaga jednom otpevao njegovu pesmu "Umoran sam od života".

Slavnom glumcu pevanje je pomoglo da upiše akademiju.

Toma Zdravković
foto: Printscreen/Youtube

- Pričao je da je glumu upisao kao srednjoškolac i da su ga na prijemnom ispitu pitali da li zna da peva. On se popeo na sto i otpevao Čelentanovu "24.000 baći". Posle su mu rekli da je to prevagnulo da ga prime na Akademiju. "Ako ovaj ludak ima hrabrosti da kaže da zna da peva, od njega će postati glumac", bio je stav komisije, koji će kasnije usrećiti milione... - zapisao je književnik i novinar Branko Rosić u sećanju na svog kuma.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:25

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Šta je Srđan Žika Todorović naučio na snimanju filma BAL NA VODI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track