POEZIJA ČUVA ONO NAJLEPŠE U ČOVEKU: Predstavljena prva knjiga poezije "Hram tišine" autorke Marije Jeftimijević Mihajlović
Foto: Promo

POEZIJA ČUVA ONO NAJLEPŠE U ČOVEKU: Predstavljena prva knjiga poezije "Hram tišine" autorke Marije Jeftimijević Mihajlović

Kultura -

Prva knjiga poezije autorke Marije Jeftimijević Mihajlović pod nazivom „Hram tišine“, predstavljena je u punoj sali Studentskog centra Beograd, u prisustvu kulturne i akademske zajednice.

Objavljena u izdanju "Partenona", knjiga nas vodi kroz lepotu sveta poezije pogledom na čovekovo unutrašnje biće i vrhovne vrednosti svakog društva.

O knjizi su govorili dr Mirjana Bečejski iz Instituta za srpsku kulturu u Prištini, književnik Dragan Lakićević, dr Jana Aleksić, a stihove iz knjige publici je pročitala umetnica Nataša Lasica.

Marija Jeftimijević Mihajlović
foto: Promo

Autorka knjige, dr Marija Jeftimijević Mihajlović istakla je da, u vreme dehumanizacije ljudske prirode, kada je jedan njen deo nje potisnut i stavljen u drugi plan, poezija jeste ono što čuva najbolje od čoveka, ljudske prirode, sposobnosti, sklonosti i mogućnosti da bude iznad događaja, stvari i trivijalnosti svakodnevnog života.

Ona je dodala da nam poezija pruža mogućnost da oslušnemo sebe i čujemo svoj unutrašnji glas, te da iz toga krenemo u dijalog i komunikaciju sa svetom.

Marija Jeftimijević Mihajlović
foto: Promo

- "Hram tišine" je zbirka pesama koja je nastajala tokom više godina i u njoj su pesme različitih motiva, pesme sa nacionalnom tematikom, ljubavne pesme kao i one koje su inspirisane nekom vrstom duhovnog iskustva. Poruka knjige je bila takva da se čovek osvrne na ono što poezija nosi – ona nosi najbolje od nas samih - poručila je autorka govoreći o nastajanju knjige.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:40

Nele Karajlić o Sajmu knjiga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track