ROKENROL ŠKOLA U DOMU OMLADINE BEOGRADA: Nova platforma za podršku mladim bendovima, koji će moći da rade sa kvalitetnom opremom
Ilustracija, Foto: Live Production

lep gest

ROKENROL ŠKOLA U DOMU OMLADINE BEOGRADA: Nova platforma za podršku mladim bendovima, koji će moći da rade sa kvalitetnom opremom

Kultura -

Dom omladine Beograda od 2024. godine uvodi novi program pod nazivom "Rokenrol škola", u okviru kojeg će jednom mesečno organizovati koncerte talentovanih mladih domaćih bendova.

Dom Omladine
foto: Ana Paunković

Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera.

- Novi program Doma omladine pokrenuli smo sa ciljem da podstaknemo muzičku kreativnost mladih generacija, podržimo nove talente, ali i podmladimo publiku koja dolazi na koncerte u našu ustanovu kulture. Dom omladine je mesto na kojem u mnogo većem broju treba da čujemo i vidimo mlade, kako na sceni, tako i u publici. Upravo sa tim ciljem inicirao sam nekoliko programskih inovacija, među kojima je i Rokenrol škola, koje od ove godine uvodimo u redovne sadržaje i nadamo se da će naići na dobar odziv javnosti.

Andrija Bojanić, Dom Omladine
foto: Stanislav Milojković

Mladi muzičari imaće priliku da svoj rad predstave u profesionalnom okruženju, na kvalitetnoj opremi, uz punu organizacionu i tehničku podršku, sa adekvatnom promocijom. A njihovi drugari, kao i najšira publika, imaće priliku da ih čuju na mestu koje je, kako mu i samo ime kaže, kuća umetnosti, sticanja novih znanja i druženja za sve mlade ljude.

Rokenrol škola biće platforma sa koje će, nadamo se, mnogi od ovih srednjoškolskih bendova, napraviti proboj na muzičkoj sceni Srbije i regiona, snimiti albume i uspešno graditi svoje karijere. Pozivamo publiku da ih zajedno podržimo na tom putu uspeha, u punom Klubu DOB! - poručio je Andrija Bojanić, v.d. direktora Doma omladine Beograda.

ilustracija
ilustracijafoto: Live Production

Koncerti će se održavati svake prve nedelje u mesecu, u terminu od 20.00 do 22.00 sata, a publici će se na svakom koncertu predstaviti po dva benda koji čine učenici gimnazija i srednjih škola, iz Beograda i Srbije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:13

DOKTOR NELE KARAJLIĆ ZA KURIR TV: Lek za koronu je VAKCINA i ROKENROL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track