SERIJA IZ KOJE JE BIKOVIĆ IZBAČEN OSVOJILA JE PLANETU: U fokusu ove crne komedije su NOVAC I MOĆ, a niže se DRAMA ZA DRAMOM
Foto: Nenad Kostić, screenshot

OVENČANA BROJNIM NAGRADAMA

SERIJA IZ KOJE JE BIKOVIĆ IZBAČEN OSVOJILA JE PLANETU: U fokusu ove crne komedije su NOVAC I MOĆ, a niže se DRAMA ZA DRAMOM

Kultura -

Prve dve sezone serije "Beli lotus" (The White Lotus) povele su gledaoce preko bogatih i čudnih ljudi u luksuzna odmarališta. Prvo na Havaje, potom na Siliciliju, a publika željo iščekuje početak treće sezone, u kojoj je trebalo da glumi i srpski glumac Miloš Biković. Međutim, HBO je odlučio da ipak prekine saradnju s njim.

Zahvaljujući zadivljujućim prizorima, uvrnutim likovima i savršenom glumačkom kadru, prve dve sezone antologijske serije crne komedije bile su hit, osvojivši nekoliko nagrada u dve uzastopne godine.

Dakle, nije bilo iznenađenje kada je treća sezona "Belog lotusa" dobila zeleno svetlo čak i pre nego što se druga sezona završila dramatičnim vrhuncem. Prva sezona "Belog lotusa" je smeštena na Havajima, a druga na Siciliji. Dakle, kuda idemo dalje? Ko je sledeći u redu da se pojavi u trećoj sezoni? Hoće li biti još ubistava? Hoće li ovaj put odmor biti duži? Sve su ovo validna i goruća pitanja o kojima se svi pitaju.

"Beli lotus" je prvi put premijerno prikazana 11. jula 2021. kao ograničena serija od šest delova.

Beli lotus
foto: HBO / Planet / Profimedia

Nakon objavljivanja, postigla je ogroman uspeh sa priznanjem kritičara i visokim rangom, što je dovelo do obnavljanja serije za još jednu sezonu, koja je premijerno prikazana 30. oktobra 2022.

Sve veća publika i oduševljene kritike su takođe pomogli da se proglasi za jednu od deset najboljih televizijskih programa 2021. i 2022, kako je proglasio Američki filmski institut, osvojivši 10 nagrada Emi u različitim kategorijama, uključujući Emi za najbolju sporednu glumicu za Dženifer Kulidž i Emi za najbolju sporednu glumicu za Mareja Bartleta.

The White Lotus, Beli lotus
foto: HBO

Kreirao je, napisao i režirao Majk Vajt, svaka sezona "Belog lotusa" prati grupu gostiju i zaposlenih u lancu odmarališta koje promoviše opuštanje i podmlađivanje u idiličnom mestu.

Svetla i vesela atmosfera imanja i prelepa lokacija su u suprotnosti sa bogatim, ali čudnim turistama i još čudnijim osobljem, dok se njihovi životi, ličnosti i likovi razvijaju sa sve mračnijim složenostima svakim danom.

Miloš Biković u "Belom Lotusu"

Informacija da će srpski glumac Miloš Biković postati deo popularne serije "White Lotus" oduševila je Srbiju, ali je izazvala i burnu reakciju Ukrajin, kako piše Blic. Ipak, ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine prošle nedelje je pozvalo HBO da u predstojećoj sezoni svoje hit serije "Beli Lotus" izbaci srpskog glumca, koji je sada zamenjen u seriji.

On neće biti u idućoj sezoni, gde je trebalo da glumi manju ulogu gurua sklonog flertovanju. Ova uloga će biti dodeljena drugom glumcu, a snimanje će uskoro početi u jugoistočnoj Aziji.

Miloš Biković se na društvenim mrežama ovim povodom oglasio saopštenjem.

Miloš Biković
foto: Zoran Jevtić

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je Miloš Biković.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

07:16

BIKOVIĆ JE POD OGROMNIM STRESOM! Eksperti o SKANDALOZNIM optužbama Ukrajine da glumac podržava genocid: SADA IMA SAMO 2 OPCIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track