"TE SREDE, 12. MARTA, OBUKAO JE SVOJE NAJLEPŠE ODELO..." Ružicu Đinđić u "SABLJI" glumi Hrvatica koja je udata za poznatog Srbina
Foto: THIS AND THAT PRODUCTIONS, Dragan Kadić

dobar izbor

"TE SREDE, 12. MARTA, OBUKAO JE SVOJE NAJLEPŠE ODELO..." Ružicu Đinđić u "SABLJI" glumi Hrvatica koja je udata za poznatog Srbina

Kultura -

Ljubavna priča Ružice i nekadašnjeg srpskog premijera Zorana Đinđića trajala je dve decenije i prekinuta je 12. marta 2003. godine, kada je na njega izvršen atentat.

serija Sablja, Dragan Mićanović, Tihana Lazović
foto: This and That Productions

Prvi put u seriji "Sablja" Ružica će se pojavili kao filmski lik, a igra je hrvatska glumica Tihana Lazović.

U ulozi ubijenog premijera Zorana Đinđića našao se Dragan Mićanović.

serija Sablja, Dragan Mićanović, Sergej Trifunović
foto: This and That Productions

Pored njega, u seriji glume Milica Gojković, Ljubomir Bandović, Feđa Štukan, Jasna Đuričić, Marko Grabež, Predrag Bjelac, Sergej Trifunović...

Živi i zdravi, film Živi i zdravi, premijera filma Živi i zdravi, Tihana Lazović, Bane Trifunović
foto: Damir Dervišagić

Tihanu naša publika zna pre svega iz serija "Tajkun" i "Jutro će promeniti sve" i kao suprugu Baneta Trifunovića. Iza "Jutra" stoje isti tim reditelja Vladimir Tagić i Goran Stanković kao i "Sablje", pa izbor hrvatske glumice za ulogu Ružice nije veliko iznenađenje.

- Trudim se da što vi­še pri­čam na eka­vi­ci. Ne znam da li mo­gu da go­vo­rim kao Beo­gra­đan­ka (smeh). Bi­lo mi je la­k­še da glu­mim na ita­li­jan­skom ne­go na sr­p­skom. To je ve­li­ka isti­na - ovako je za Kurir govorila pred premijeru "Tajkuna".

Tihana Lazović
foto: ATA images

Tihana je nedavno osvojila nagrada za najbolju filmsku glumicu u Hrvatskoj i priznanje je posvetila Severini. Pevačica se rasplakala nakon govora svoje prijateljice. Trenutno je u bioskopima njen novi film "Živi i zdravi".

- Beo­grad je mno­go opu­šte­ni­ji od Za­gre­ba i živ je grad. Imam ose­ćaj da se ovde ce­ni ku­l­tu­ra - govorila je za naš list glumica.

Milorad Ulemek Legija, Sergej Trifunović
foto: This and That Productions, KOCA SULEJMANOVIC / AFP / Profimedia

U "Sablji" igra i njen dever Sergej Trifunović, koji tumači Milorada Ulemeka Legiju.

Zoran Đinđić, Ružica Đinđić, Luka Đinđić, Jovana Đinđić
foto: Zoran Đinđić.org

Ružica Đinđić, kako piše Glossy, nije se preterano eksponirala u javnosti nakon smrti supruga, niti je često govorila o ubistvu koje je slomilo njenu porodicu, ali je pre nekoliko godina u dugoj ispovesti naglasila da su oni godinama živeli strepeći za Zoranov život.

– Te srede, 12. marta, trebalo je da se u Vladi sretne sa švedskom ministarkom spoljnih poslova, sada isto tako pokojnom Anom Lind. Tog jutra obukao je svoje najlepše odelo, i bio je zaista lep. Potpuno zaboravivši na gospođu Lind, na vratima sam ga pitala zašto se tako udesio, i da li ima neku konferenciju za štampu. "Ne, ali imam Anu Lind!" Jednostavno me je kopkalo zašto mu je bilo toliko stalo da se tako lepo obuče – ispričala je za Nedeljnik.

Zoran Đinđić
foto: Thomas Kühler / AFP / Profimedia, Printscreen, Marina Lopičić, Profimedia

Prema Ružičinim rečima, nakon što je čula da je na Đinđića pucano, najpre je pomislila da njen muž nije pogođen i da, ako jeste, sigurno nije u teškom stanju. Tek kada je Zoranov saradnik Vladimir Beba Popović došao do nje, priznala je da prvi put osećala strah.

– Zoranov vozač Sale mi je prvi javio da nešto nije u redu. "Pucali su na njega!" Dobro, računala sam da ga nisu pogodili, ili - ako jesu - da će svakako preživeti. Međutim, Sale me je dotukao: "Neko će doći po vas!" Preplašila sam se kad je Beba došao. Rekla sam mu da se prvi put bojim. Ne znam da li je i on tada znao da je Zoran ubijen. Osećala sam da to ovog puta nije isto kao ranije. Još od 1996. Zoran je praktično pokretna meta. Isti ljudi koji su mu zadali smrtni udarac - i onda su držali prst na obaraču – rekla je Ružica.

Bonus video:

01:28

ZBOG OVOGA MORATE DA POGLEDATE FILM ŽIVI I ZDRAVI! Realna priča o mladom paru: Budi intimne emocije, zasmejava i boli u isto vreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track