NIJE SE JAVLJAO NA TELEFON I UMALO OSTAO BEZ ULOGE: Ko je mladi Lazar Tasić u seriji "Sablja" koji igra pulena ZEMUNSKOG KLANA
Foto: Damir Dervišagić

prvi put na filmu

NIJE SE JAVLJAO NA TELEFON I UMALO OSTAO BEZ ULOGE: Ko je mladi Lazar Tasić u seriji "Sablja" koji igra pulena ZEMUNSKOG KLANA

Kultura -

Serija "Sablja", koju će publika od 24. februara gledati subotom i nedeljom na prvom programu RTS, bavi se ubistvom premijera Zorana Đinđića. Glavne uloge reditelj i kreatori ove priče Vladimir Tagić i Goran Stanković poverili su Draganu Mićanoviću.

serija Sablja, Dragan Mićanović, Sergej Trifunović
foto: This and That Productions

Mnogi od junaka serije zasnovani su na stvarnim ličnostima, ali tri fiktivna junaka nose ovu priče. Pored Mićanovića, u glavnim ulogama gledaćemo Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića. Lazar je mladi glumac u klasi Vide Ognjenović.

Lazar Tasić
foto: Damir Dervišagić

- Imao sam veliku sreću, mladim glumcima je teško da dođu do kastinga za neku veliku ulogu. Tu priliku mi je dala Isidora Veselinović, kojoj se ovom prilikom zahvaljujem - rekao je Lazar na konferenciji za medije, a na to je jedan od autora i reditelja serije, Vladimir Tagić, dodao:

serija Sablja, Lazar Tasić
foto: This and That Productions

- Da ubacimo malo komičnog! Dva puta se nije javljao na telefon i nije dolazio na kasting, ali Isidora je insistirala i ja sam već bio u fazonu "ma, pusti ga, ko ga šiša, hajde, naći ćemo nekog drugog". Tako da ipak mu se na kraju posrećilo.

Serija, Crveni Tepih, Serija crveni tepih, serija Sablja
foto: Damir Dervišagić

U priči o ubistvu premijera i akciji “Sablja” neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka-Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića-Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića-Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića-Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)

Uz navedena imena, iz epizode u epizodu pojavljuju se brojni glumci iz Srbije i inostranstva - Jasmin Geljo, Zlatko Burić, Vahid Džanković, Dolya Gavanski, Bojan Žirović, Peđa Marjanović, Muhamed Hadžović, Marija Škaričić, Mirsad Tuka, Dejan Tončić, Dragana Varagić, Linda Rouseva…

Lazar Tasić
foto: This and That Productions

Sscenaristi su Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju serije potpisuju RTS i "This and That Productions".

Bonus video:

00:26

Ovacije za seriju Sablja trajale 15 minuta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track