PREMINUO OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA: Sveštenik Milovan je sa puno tuge pričao o pokojnom sinu kog nikad nije preboleo
Foto: Vladimir Šporčić

TUGA

PREMINUO OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA: Sveštenik Milovan je sa puno tuge pričao o pokojnom sinu kog nikad nije preboleo

Kultura -

Otac našeg poznatog glumca Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan je preminuo noćas, šest godina nakon smrti sina.

On je bio sveštenik u penziji, a o svom Nebojši uvek je govorio sa puno ljubavi.

Nebojša Glogovac
foto: Beta/Branislav Božić

- Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu - pričao je Nebojšin otac, protojerej stavrofor Milovan Glogovac.

Milovan Glogovac, preminuo
foto: Dado Đilas

Glogovac vodi poreklo iz Dramiševa, a njegova porodica je poreklom sa Kosova i Metohije, prezime su dobili po naselju Glogovac. Polovinom 19. veka njegova porodica je preko Crne Gore došla u Hercegovinu. Njegovi preci su se nastanili u Brataču i Dramiševu i svi slave Đurđevdan.

Milovan Glogovac, preminuo
foto: Damir Dervišagić

Rođen je u porodici sveštenika Milovana iz Dramiševa i krojačice Milene Glogovac (devojačko Samardžija) iz Nevesinja. Njegov otac je nakon završene osnovne škole upisao bogosloviju „Svetog Save“ u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom, Nebojšinom majkom. Imao je osam godina mlađu sestru Bojanu koja je psiholog, a rano detinjstvo proveo je u porodičnoj kući dede Gavrila u brdskom selu Dramiševu, nedaleko od Nevesinja.

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

02:36

KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Jecaji i tuga u JDP-u, supruga Anita s decom u prvom redu NEMA OD BOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track