BIKOVIĆ NE ŽELI OVAKVU NAJAVU: Na svečanoj dodeli nagrada u BDP glumac "UVREĐEN" USTAO IZ PUBLIKE, a njegov POTEZ SVE ŠOKIRAO
Foto: Kurir

hit reakcija

BIKOVIĆ NE ŽELI OVAKVU NAJAVU: Na svečanoj dodeli nagrada u BDP glumac "UVREĐEN" USTAO IZ PUBLIKE, a njegov POTEZ SVE ŠOKIRAO

Kultura -

Beogradsko dramsko pozorište danas je proslavilo svoj rođendan, tradicionalnom dodelom nagrada.

Glavno priznanje Tatjana Lukjanova pripalo je Milošu Bikoviću, za ulogu u predstavi "Laž" po delu Florijana Zelera u režiji Nikole Ljuce.

Miloš Biković
foto: Kurir

Najavljujući glumca pročitano je saopštenje žirija, a Biković je iskoristio priliku da se našali i nasmeje prisutne.

Šok potez Miloša Bikovića

Dramski umetnik najavljen je kao glumac "sada već srednje generacije", nakon čega je Miloš izašao na scenu i voditelju programa oduzeo papire i rekao da ne želi ovakvu najavu.

00:48

Miloš Biković se uvredio zbog godina i nasmejao sve

Ovaj potez izazvao je sveopšti smeh prisutnih, a Biković je nakon nekoliko sekundi vratio papire voditelju programa, zagrlio ga je i uz osmeh poručio da ga predstavi još jednom, te je uredno seo na svoje mesto.

Mladi voditelj tada je odlučio da ispravi ovu grešku te je Bikovića najavio kao "umetnika mlađe generacije" što je još jednom izazvalo smeh u sali.

Miloš Biković
foto: Kurir

- Sada već dramski umetnik mlađe generacije, Miloš Biković jeposle početaka iskazao svoj dar na pozorišnojs ceni ulogama pre svega u BDP. Njegov uspeh u zemlji i regionu prati njegov proboj. Paralelno sa tim Biković unapređuje svoj talenat iskađujući podjedanku moć transformacije i empatije prema likovima koje tumači - rekao je voditelj, a Miloš je tada ustao i ponovo ga zagrlio.

Nakon što mu je Jug Radivojević uručio priznanje, glumac se obratio prisutnima.

Miloš Biković
foto: Kurir

- Ako se čovek sastoji od duha i tela, onda bi i pozorište trebalo da se sastoji iz toga. Duh je smisao i ono što ne možemo da percipiramo bez tela, a telo je forma. Zbog toga je pozorište tačka duha i tela. Radujem se što sam prve korake napravio u ovom pozorištu igrajući sa Draganom Nikolićem.

U pozorištu sam od 14 godine i radujem se što ova kuća dobija na snazi, sjaju i zdravlju i što je zapolsilo mnogo mladih i talentovanih kolega. Pozorište postaje mesto susreta gde se duh i telo u tom stvaralačkom daru trijumfuju. Hvala vam najlepše, hvala kolegama i što pomažete da pozoritše stavimo u prvi plan u vreme kad se umetnost bori za svoje mesto i pažnju koju treba da dobije - istakao je umetnik.

01:58

Miloš Biković dobitnik godišnjeg priznanja Bogradskog dramskog pozorišta

Nakon zvaničnog dela uručivanja nagrade glumac je okupljenim novinskim ekipama objasnio svoj potez, te je na pitanje da li mu se dopala najava odgovorio:

- Dopala mi se najava, ali sam hteo da malo razbijemo taj oficijalni ton. Kad klinci kao ja počnu da se sećaju šta se desilo pre 15-20 godina onda je sve jasno - rekao je glumac.

Biković je prvi put javno progovorio i o roditeljstvu, s obzirom na to da je nedavno postao otac.

- U ulozi oca se čovek ostvaruje dok je živ. Nadam se da ću se u toj ulozi ostvarivati do kraja života. Videćemo kada ta komunikacija postane malo intenzivnija, sada se ona uglavnom svodi na plač, što moj što njegov. Mogu da se pohvalim da se nisam plašio ga prvi put uzmem u ruke.

Podsećamo, glumac je u januaru proslavio 36 rođenadan.

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track