SLOBODA MIĆALOVIĆ PROGOVORILA O PREVARI U BRAKU: Bilo je i ranije razvoda, jedina razlika je u tome što je sada SVE TRANSPARENTNO
Foto: Banja Luka Fest

glumica otvorila dušu

SLOBODA MIĆALOVIĆ PROGOVORILA O PREVARI U BRAKU: Bilo je i ranije razvoda, jedina razlika je u tome što je sada SVE TRANSPARENTNO

Kultura -

Glumica Sloboda Mićalović na 52. Festu publici će se predstaviti filmom "Jorgovani" reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljević, koji ju je ponovo spojio sa Ivanom Bosiljčićem. Sloboda igra glumicu Katarinu i zvezdu hit serije "Kad zamirišu jorgovani", a prvi put ne tumači romantičnu devojčicu.

filmovi, film Jorgovani
foto: FEST promo

- Sličan zadatak sam imala kao kod Kusturice. U filmu "Na mlečnom putu" sam pokazala malo drugačiji temperament, a ovde moj junak ima neki mrak koji dosad nisam pokazala pred kamerama. U pozorištu sam igrala takve uloge.

Da li ova priča najbolje opisuje sudbinu savremenih odnosa između partnera, gde sve više brakova puca zbog prevare?

- Bilo je i ranije razvoda i prevara, kao i u filmu "Jorgovani", jedina razlika je u tome što je sada sve dostupno i transparentno. Danas se ljudi bave tuđim životima. Ta činjenica mi je u većoj meri poražavajuća nego što je bilo čiji razvod. Ne vidim razloga zbog čega bi bilo ko zalazio u nečiji život. Ne veličamo postupke svojih junaka. Trebalo bi se stideti prevara iz filma. Veličamo ljubav, jer prava ljubav pobeđuje.

konferencija za medije, film Jorgovani
foto: Stefan Stojanović MONDO

Koja pesma vas gane u kafani? Da li su to "Jorgovani"?

- Zavisi od raspoloženja koja numera me gane. Potičem s juga i volim dert. Kad smo videli u filmu pesmu "Jorgovani", Boske i ja smo mislili da ćemo sve vreme pevati, a zapravo kroz nju se samo obračunavamo.

Da li ste imali problem zbog lepote?

- Nikada mi nije bila primarna lepota. Glumica sam i važno mi je da mogu da se transformišem. Kada bih robovala fizičkom izgledu, ništa ne bih mogla da odigram. Možda mi je odmogla u smislu što sam igrala neke heroine. A zapravo to je jedna lepa stvar. Sve je na kraju ispalo dobro, sve ono što me je mimoišlo na kraju se ispostavilo da je dobro.

konferencija za medije, film Jorgovani, Sloboda Mićalović
foto: Stefan Stojanović MONDO

Najavljeni ste kao pojačanje "Južnog vetra". Da li ćemo vas gledati u nastavku?

- Trebalo je, dogovarali smo se, ali biće šanse za sve.

Da li je sad vreme da odigrate jednog pravog negativca?

- Uloga negativca zvuči dobro i izazovno glumački. Volela bih da znam u kom kontekstu bih igrala. Ne bih igrala nauštrb svoje zemlje, vere i naroda, kao što uglavnom nude stranci. To ne dolazi u obzir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja