DOŠLO KAO VEČITI NEŽENJA: Nakon PZE glumca čeka i premijera mjuzikla "Company" na sceni Madlenijanuma
Foto: Nemanja Nikolić

PREPORUKA

DOŠLO KAO VEČITI NEŽENJA: Nakon PZE glumca čeka i premijera mjuzikla "Company" na sceni Madlenijanuma

Kultura -

Pozorišni repertoar Madlenijanuma biće obogaćen novim mjuziklom "Company" Nebojše Bradića, koji će premijerno biti izveden 15. marta na Velikoj sceni.

Originalna produkcija na Brodveju premijerno je izvedena 1970. u režiji Harolda Princa, dok je orkestraciju radio Džonatan Tunik. Bila je nominovana za rekordnih 14 nagrada Toni, a osvojila je šest.

Madlenijanum
foto: Milan Đakov

Priča prati neženju Roberta Bobija (Slaven Došlo) u interakciji sa svojim oženjenim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan. Tokom niza večera, pića, pa čak i venčanja, njegovi prijatelji mu objašnjavaju prednosti i mane života sa bračnim drugom. Robert, koji je uvek bio samac, primoran je da preispita svoje čvrsto zadržavanje statusa neženje tokom niza urnebesnih interakcija. Muzička komedija "Company" nije samo izneverila stereotip "momak dobija devojku", sadržaj koji je tipičan za brodvejski mjuzikl, već uspešno pivotira oko momka koji čak i ne gleda za devojkom, iako se sastaje sa tri. Delo karakteriše izuzetno živahna i energična partitura, kojom se menja moderni muzički žanr i stvora potpuno novi - mračna komedija.

Madlenijanum
foto: Milan Đakov

Glavnu ulogu u komadu tumači Slaven Došlo (trenutno vodi PZE), dok njegovu družinu čine Vanja Milačić, Branislava Podrumac, Ivana Popović, Jelena Jovičić, Olivera Bacić Dragičević, Nataša Marković, Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, Daniel Sič, Žarko Stepanov, Hadži Nenad Maričić, Nikola Bulatović i Petar Đurđević. U Madlenijanumu se od kraja prošle godine rade muzičke probe pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, koja je zajedno s Jovanom Jezdović uradila i prepev stihova, po prevodu Zorana i Ivane Paunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track