PILOT ZA SERIJU "V (FAU) EFEKAT" SNIMILI SMO JOŠ PRE 14 GODINA: Kičić otkriva šta je tu igrao, PODELU i da li će biti NASTAVKA
Foto: Firefly Production

INTERVJU

PILOT ZA SERIJU "V (FAU) EFEKAT" SNIMILI SMO JOŠ PRE 14 GODINA: Kičić otkriva šta je tu igrao, PODELU i da li će biti NASTAVKA

Kultura -

Uzbudljivo, mistično i pomalo komično - ovim rečima je glumac i reditelj Gordan Kičić pre dva meseca za Kurir najavio seriju "V (fau) efekat" i ništa nije slagao. Publika je bila prikovana uz male ekrane mesec dana pokušavajući da pogodi ko je ubica, a pošto smo odgledali finale, Kičić za Kurir kroz osmeh kaže da kreator ovog trilera Đorđe Milosavljević i produkcije "Fajerflaj" i Telekom Srbija razmišljaju o nastavku.

Milica Janevski
foto: Firefly Production

Da li ste zadovoljni velikim finalom?

- Zadovoljan sam. Znali smo da će biti uzbudljivo dok smo snimali, što se i potvrdilo. Publika je burno reagovala, a ljudi su mi slali komentare na društvenim mrežama, zaustavljali su me na ulici i molili da otkrijem ko je ubica.

Opet ste doneli neki novi žanr kod nas.

- Veliki sam ljubitelj žanrova i, kad sam dobio taj tekst, bilo mi je jasno da to treba da bude triler-misterija. Sve tu podseća na Agatu Kristi, ne zna se ko je ubica, a svi su sumnjivi. Reč je o glumačkom kolektivu, što mi je bilo najuzbudljivije. Drugi reditelj Đorđe Marković i ja smo se odmah dogovorili na koji način ćemo to da tretiramo. Koristili smo sva sredstva, pokrete kamere, ubistva i nove žrtve u svakoj epizodi, s jedne strane, a s druge, muziku, koja je kasnije došla, i dobru atmosferu na setu, koju je Vladan Pavić napravio kao direktor fotografije.

Da li ste odmah znali koju ulogu želite za sebe i da ćete nastradati već u prvoj epizodi?

- Iz produkcije "Fajerflaj" su tražili da i ja nešto igram, pa sam procenio da bi mi ta uloga bila najzahvalnija zato što smo imali mnogo posla i činilo mi se da tako može na zanimljiv način da se otvorili cela serija. Tu sam, publika pomisli da sam glavna uloga, ali... On odmah strada i mislim da je to bila prava odluka.

Radoš Bajić, Milena Bajić
foto: Contrast studios, Privatna Arhiva

Pilot za ovu seriju snimili ste još pre više od decenije, a igrali su i Radoš Bajić, Bule Goncić i Vojin Ćetković. Šta ste tada igrali i da li su napravljene neke promene?

- Dosta je stvari promenjeno. Nikada nisam pogledao tu epizodu, ali sećam se da sam bio pozorišni reditelj, koji je u našoj verziji postao ženska uloga. Nije bilo policajke nego policajca, a ni ministra kulture. Bilo je to pre 14 godina.

Da li se razgovara o nastavku?

- Da. Adresa za to pitanje su Đorđe Milosavljević i producent serije Ivana Miković. Đorđe Marković i ja smo vrlo raspoloženi da radimo drugu sezonu.

Đorđe Milosavljević
foto: Nemanja Nikolić

Šta je kod ove serije bio najkompleksniji zadatak?

- Shvatiti šta svaka uloga tačno treba da radi. Kada smo to sebi objasnili, bilo nam je lako da ih podelimo. Zahvalan sam svim kolegama jer smo radili sa ansamblom koju broji više od 30 izvrsnih glumaca. Divno smo radili, a i provodili se na ovom snimanju.

Publika vas gleda trenutno u bioskopima o komediji "Jorgovani", koja se isto bavi svetom glumaca. Da li ove dve priče na realan način prikazuju taj svet?

- Naravno da ne. Film "Jorgovani" su jedna vizura Siniše Cvetića i Davida Jakovljevića. Istina je tu vrlo diskutabilna stvar.

filmovi, film Jorgovani
foto: FEST promo

Pripremate treću sezonu serije "Mama i tata se igraju rata". Šta je zaplet nastavka?

- Cela priča počinje tri godine otkako su se glavni junaci vratili sa Kamčatke. Vida sada ima oko 11 godina i donosimo probleme njenog uzrasta. Sličan nam je narativ kao i u prošlom delu, verujem da će biti veoma zabavno i publici. Potpuno je van pameti šta smo sve smislili. Uživaćete, smejaćete se, voleti, biti malo tužni... I sve kao i u prethodne dve sezone.

Želja vam je da snimite i muzičku seriju?

- Desiće se i to u određenom trenutku. Razvijam još tu svoju ideju.

Koji to naš reditelj ima film za Kan?

- Nijedan, očigledno, pošto ne možemo da se plasiramo tamo decenijama.

Gordan Kičić
foto: Miša Obradović

U Ateljeu imate novi hit "Stanje nacije"?

- To je veoma uspešna predstava. Publika je obožava. Duhovita, a opora i oštra. Ovo je jedan italijanski tekst koji je veoma zanimljiv, ima dosta veze sa stvarnošću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track